Pojeďte s námi do země, jež se podobá rajské zahradě. Země, kde se bujará zeleň, zahrady překypující nejexotičtějšími plody, životem kypící řeky a jezera kloubí s vyprahlými skalisky a nekonečnými pastvinami. Všudypřítomný pohled na posvátnou horu Ararat vás přitom bude uklidňovat a vzrušovat zároveň. Budete kráčet místy, kde v nejstarších dobách kvetla bohatá civilizace, a kde si nejstarší křesťanští poustevníci zvolili ta nejúžasnější místa pro své cely a svatyně. V jeskyních, soutěskách i nepřístupných skalách hledali samotu a zanechali nám překrásné skvosty klášterní architektury a bezpočet malebných kamenných chačkarů - zdobených stél se znamením kříže. Poznejte s námi příběh národa starobylého, moudrého a vzdělaného. Národa, který si mnohé vytrpěl, ale který nám stále má co sdělit a předávat. Věřte, nebude se vám odsud chtít odjet.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
296-01 1.6. - 8.6.2024 42 490 Kč rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy. Přílet do JEREVANU a přesun na ubytování.
2. den: Dopoledne se přesuneme malebným kaňonem ke klášteru GEGHARD (UNESCO) s jeskynními chrámy z doby gruzínské nadvlády a na protější straně navštívíme antický chrám GARNI z 1. století n. l. Pak přejedeme do provincie Ararat ke klášteru CHOR VIRAP s vězením ŘEHOŘE OSVÍCENCE, kde nás čeká úchvatný pohled na horu Ararat. Odpoledne zamíříme do malebné soutěsky k turisty oblíbenému klášteru NORAVANK. V nedalekém ARENI, kde bylo v jeskyních v roce 2011 objeveno nejstarší vinařství na světě (6100 let), navštívíme vinařské závody a ochutnáme místní víno. Dva noclehy ve městě SISIAN.
3. den: Po snídani se vydáme na megalitické pole KARAHUNDŽ připomínající díky kruhovým útvarům anglickou Stonehenge a budeme pokračovat do HALIDZORU, odkud se nejdelší lanovkou na světě (5,7 km) dostaneme ke klášteru TATEV obehnaného mohutnými hradbami. Odpoledne se ještě zastavíme v legendární osadě CHNDZORESK s kdysi obývanými skalními jeskyněmi a u malebných skalních útvarů za městem GORIS.
4. den: Ráno vyrazíme na sever do Selimova průsmyku (2 410 m) se zbytky SELIMOVY KARAVANSERAJE, nejlépe zachované v Arménii. Z průsmyku pokračujeme k Sevanskému jezeru , kde si v lokalitě NORATUS prohlédneme rozsáhlé pole CHAČKARŮ. Na břehu se pak zastavíme u kláštera SEVANAVANK s nádhernými výhledy na jezero. Odpoledne navštívíme komplex kláštera HAGHARCIN a klášter GOŠAVANK, vedle něhož budeme spát v hotelu.
5. den: dopoledne vyrazíme přes hory podél gruzínské hranice ke klášteru HAGHPAT (UNESCO) s chrámem svatého Kříže a jedním z nejslavnějších chačkarů v Arménii. V sousedním areálu SANAHIN (UNESCO) shlédneme několik mauzoleí, významnou akademii a knihovnu. Poslední zastávkou bude malebná katedrála v ODZUNU s unikátním pohřebním pomníkem. Na nocleh se přesuneme soutěskou řeky Debed do města VANADZOR.
6. den: Po zastávce u památníku obětem zemětřesení v SPITAKU zamíříme k nejvyšší arménské hoře ARAGAC (4 090 m). Vyšplháme se k JEZERU KARI (3 190 m), kde se nachází stanice výzkumu kosmických paprsků, a sjedeme k pevnosti AMBERD. Odpoledne navštívíme trosky kláštera ZVARNOC (UNESCO) a EČMIADZIN (UNESCO), duchovní centrum Arménie, kde si prohlédneme sídlo katholikose, chrámy sv. Ripsimy a sv. Gajané. Nocleh v Jerevanu .
7. den: Brzy ráno se v JEREVANU vydáme na prohlídku památníku a muzea genocidy. Po návštěvě muzea starých manuskriptů MATENADARAN si prohlídneme hlavní památky JEREVANU : katedrálu sv. Řehoře, Modrou mešitu, chrám sv. Sarkise, Náměstí republiky, Operu, Kaskády a některá z muzeí. Krátký nocleh v Jerevanu .
8. den: Brzy ráno odlet z Arménie a během dne přílet do Prahy.

Cena obsahuje

  • zpáteční letenku Praha – Jerevan
  • veškerou dopravu pronajatým autokarem a hromadnou dopravu dle programu
  • 7x ubytování v hotelu ve 2lůžkových pokojích s příslušenstvím
  • 6x večeři
  • 6x snídani
  • průvodce

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 880 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 5400 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů