Tento zájezd na Krétu je zaměřen na podrobné poznání největšího řeckého ostrova, který je pro návštěvníky přitažlivý svými přírodními krásami (členité pobřeží, hory, soutěsky) i bohatstvím kulturních památek (mínojské paláce a další antické památky). Kréta si vyžaduje podrobnější poznání, proto jsme vybrali kombinovaný zájezd, kde se dny odpočinku u nádherného moře střídají s poznáváním největších zajímavostí Kréty.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
148-01 5.6. - 14.6.2024 28 490 Kč 27 490 Kč rezervovat »
málo míst
148-02 24.9. - 3.10.2024 28 490 Kč 27 490 Kč rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy. Dle času letu volno, ubytování.
2. den: Výlet na jižní stranu ostrova. AGIA TRIÁDA – královská vila z doby bronzové s výhledy na jižní pobřeží Kréty. GORTYS – zbytky významného antického města. FESTÓS – starověké středisko se zbytky královského paláce. Malebné zátoky u vesničky MATALA.
3. den: IRÁKLIO – hlavní město a nejvýznamnější přístav Kréty. KNÓSSOS – nejvýznamnější archeologická lokalita na Krétě , hlavní středisko mínojské kultury s proslulým labyrintem.
4. den: Pobyt u moře.
5. den: Nejzdatnější se mohou vydat na náročný pěší výlet nejdelší evropskou soutěskou SAMARIA, která je až 300m hluboká a v místě tzv. „Železných vrat“ 2-3m široká. Plavba lodí podél pobřeží do SFAKIE (loď není v ceně). Snídaňový balíček místo snídaně.
6. den: Pobyt u moře.
7. den: Výlet na východní stranu ostrova. DIKTÉO, ÁNDRO – krápníková jeskyně, mytologické rodiště nejvyššího boha Dia. Planina LASSITHI – náhorní plošina v pohoří Dikté s tisíci malými větrnými mlýny. Ruiny antického města LATÓ. Malebná horská vesnička KRITSÁ. ÁGIOS NIKOLÁOS – půvabné městečko stoupající do svahu nad zátokou Mirabello.
8. den: Výlet na západní stranu ostrova. RETHYMNO – město, kde je vedle sebe vidět stavby benátského i tureckého typu. CHÁNIA – město s pitoreskním starým městem.
9. den: Pobyt u moře. Zájemci mohou fakultativně (cca 130 - 160 Euro) navštívit ostrov SANTORINI . Santorini je nejjižnější ostrůvek souostroví KYKLADY , jehož střed tvoří ohromný mořem zatopený kráter, který návštěvníka uchvátí již při příjezdu, kdy lodě vplouvají do tohoto skalnatého kotle, jehož vrcholy jsou posety bílými stavbami měst THIRA a IA. Pro účastníky výletu bude snídaňový balíček a studená večeře.
10. den: Odlet zpět do ČR.

Cena obsahuje

  • letecká přeprava
  • letištní taxy a palivový příplatek
  • 9x ubytování v hotelu (dle času letu)
  • 8-9x polopenze (dle času letu)
  • průvodce
  • autobusové výlety

Cena neobsahuje

  • V závislosti na změně letového řádu může být zájezd prodloužen o jeden den. V takovém případě bude rozšířen počet ubytování se snídaní a účtován bude povinný příplatek 650 Kč / os.

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a vyššího storna do 45 000 Kč (příplatek: 770 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 4500 Kč)
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů