Malebná rýžová políčka, městečka s uměleckými dílnami, krásné tanečnice, chrámové slavnosti, desetitisíce hinduistických chrámů, azurové moře, světlé pláže, sopky, a milí lidé - to je Bali, nejznámější ostrov Indonésie plný legend, starobylých zvyků, které se uchovaly až do současnosti. Bali, nazývané „ostrov bohů“, je součástí indonéského souostroví s jeho pět tisíc kilometrů dlouhým řetězcem více než sedmdesáti tisíc ostrovů, které leží mezi Malajsií na západě a Austrálií na východě. Leží východně od ostrova Jávy v souostroví Malé Sundy, jen několik stupňů pod rovníkem. Patří mezi nejpopulárnější a nejnavštěvovanější destinace v Indonésii. Svojí rozlohou je ostrov malý, nedosahuje ani 150 km z jednoho konce na druhý, je sopečného původu a obdařen úrodnou půdou, z níž převážnou část tvoří terasovitá políčka. Vnitrozemí ostrova je hornaté, tvořené dvěma sopečnými krátery - posvátným Gunung Agung a Batur se stejnojmenným jezerem. Bali nabízí 400 km překrásných pláží, které j

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
618-02 12.4. - 26.4.2024 53 990 Kč náhradník »
vyprodáno
618-03 3.11. - 17.11.2024 54 990 Kč náhradník »
vyprodáno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet na BALI .
2. den: Přílet na BALI , ubytování poblíž světoznámé surfařské pláže a místního „městečka“ KUTA .
3. den: Celodenní relaxace v oblasti KUTA - LEGIAN , koupání, četné restaurace aj.
4. den: Návštěva jezerního chrámu ULUNDANU na BRATANSKÉM JEZEŘE, které zavlažuje svou vodou četná rýžová pole. BUAYNSKÉ JEZERO. Nádherný výhled na místní hory od jezera TAMBLINGAN. Z vesničky MUNDUK zažijeme takřka ptačí pohled na rýžová pole, plantáže kávy a hřebíčku. Termální prameny BANJAR s možností koupání a krátké relaxace v blízkosti buddhistického kláštera. Takřka věrné kopie chrámového komplexu BOROBUDUR na Jávě - BRAHMA ARAMA VIHARA. Odpoledne relaxace na pláži LOVINA s černým sopečným pískem. 35 m vysoký vodopád GIGIT. Podvečerní příjezd do podhorské umělecké vesničky UBUD .
5. den: Činná sopka MT. BATUR (1 717 m n. m.). Odpoledne návštěva pralesních chrámů GUNUNG KAWI s královskými hrobkami z 11. stol., ke kterému sejdeme po více než 200 schodech okolo rýžových polí a vodních chrámů TIRTA EMPUL (UNESCO). Příjezd do UBUDU . Pěší výlet do OPIČÍHO LESA, večer možnost návštěvy balijských tanců s překrásnými tanečnicemi. Fakultativně lze tento den absolvovat brzký ranní výstup na sopku Batur s pozorováním východu slunce, dopolední spojení s hlavní skupinou a pokračování v programu dne.
6. den: Celodenní výlet po nejznámějších balijských chrámech. Královský TAMAN AYUN z pol. 17. stol. (UNESCO), směrový BATUKARU (UNESCO) uprostřed lesů na úpatí hory Batukaru. Zemědělskou krajinou s četnými rýžovými poli a plantážemi kakaa, durianu, avokáda apod. dorazíme k moři, abychom navštívili jedinečný chrám z 16. stol TANAH LOT (UNESCO) postavený na skalnatém ostrohu v moři. Ubytování v oblasti SANUR .
7. den: Pobyt u moře. Pro zájemce odpolední nenáročná procházka k místnímu chrámu BELANGJONG, kde budete moci spatřit nejstarší artefakt na Bali – kamennou stélu oslavující vítěznou bitvu v 9. století.
8. den: Sídlo boha lásky SEPARAPURA s plovoucími pavilóny, netopýří jeskynní chrám GOA LAWAH, kaňon SUKAWATI (v případě příznivého počasí).
9. den: Relaxace a pobyt u moře.
10. den: Dopoledne přeplutí na LEMBONGSKÉ OSTROVY, které jsou malým rájem mezi ostrovem BALI a LOMBOK . Pobyt u moře, možnost pěších výletů (nebo na zapůjčeném motocyklu) po ostrovech.
11. den: Pobyt u moře, možnost pěších výletů (nebo na zapůjčeném motocyklu) po ostrovech.
12. den: Odpolední přesun z ostrova zpět na BALI do SANURU , ubytování v hotelu, po zbytek dne volno.
13. den: Po poledni odjezd do jižní části Bali . Koupání na jedné z pláží jižního poloostrova s nádherným pískem a útesy. Podvečerní návštěva chrámu ULUWATU (UNESCO), který je postavený na stometrových útesech nad Indickým oceánem.
14. den: Relaxace, pobyt u moře, poslední nákupy. Společná večeře v balijsko-indonéském stylu. Odjezd na letiště a odlet z Indonésie zpět do ČR.
15. den: Přílet do ČR.

Cena obsahuje

  • zpáteční letenku vč. letištních tax a poplatků
  • místní dopravu v rámci programu (minibusy, taxi, bema)
  • lodní transfer
  • 12x ubytování v hotelech se snídaní
  • 1x společnou večeři
  • místní průvodce
  • vedoucí zájezdu

Cena neobsahuje

  • další stravu
  • fakultativní programy
  • vstupné
  • bakšišné

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 65.000 Kč (příplatek: 1800 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 8300 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů