Chile a Argentina - poušť Atacama, NP Patagonie

Na tomto zájezdu poznáte hlavní město Chile Santiago de Chile, bohémské Valparaiso ležící na břehu Tichého oceánu, jedinečné pouštní oblasti na severu země lemované kulisou přes 6000 m vysokých hor, malebnou jezerní oblast na chilské i argentinské straně And, drsnou přírodu jižní Patagonie s proslulým NP Torres del Paine, hory a ledovce argentinského NP Los Glaciares a další krásy této části Jižní Ameriky.

  • ubytování: hostelubytování: hostel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Program zájezdu

1. - 2. den: Přílet do Santiaga de Chile. Přelet do Calamy – vstupní brána do pouště ATACAMA . Přejezd do malebného městečka SAN PEDRO DE ATACAMA , které leží v působivé pouštní krajině v pozadí s vrcholky And. Efektní západy slunce s narudlou rozeklanou krajinou.
3. den: Výlet pod vrcholky And k působivým lagunám MISCANTI a MINIQUES ležících ve výšce přes 4000 m n.m. Vyhlídkové chodníky podél jezer, jejichž temně modrá barva efektně kontrastuje s okolní pouštní krajinou. Dále k vyhlídce PIEDRAS ROJAS s úžasnými panoramaty. Zpět podél Salar de Atacama. Vesnice SOCAIRE - kostelík Inglesia Antiqua. Vesnice TOCONAO se zvonicí z roku 1750. Odpoledne možnost vykoupání v laguně CEJAR. Slaná voda zde nadnáší stejně jako voda v Mrtvém moři.
4. den: Nad ránem odjezd ke gejzírům TATIO (4300 m n.m.). Nejvýše položené geotermální pole světa, s gejzíry, které jsou nejaktivnější a nejpůsobivější v ranních hodinách. Oblast se prochází po chodnících, ze kterých jsou vidět gejzíry, barevná jezírka a okolní hory postupně se ponořující do slunečního svitu. Po návratu do San Pedra návštěva VALLE DE LA LUNA (Měsíční údolí). Vyhlídky na skalní útvary, obří duna, pěší odbočky na zajímavá místa tohoto údolí.
5. den: Odjezd do Calamy. Přelet do Santiaga de Chile .
6. den: VALPARAISO – město rozložené na svazích kopců svírajících zátoku Tichého oceánu. Barevné staré centrum dostupné lanovkou (výtahem). VIŇA DEL MAR – nejhonosnější chilské letovisko s plážemi a vysokými hotely.
7. den: Odjezd do vinařské oblasti údolí COLCHAGUA. Městečko SANTA CRUZ. Zajímavé muzeum Museo de Colchagua a především místní vinice s ochutnávkou a vyhlášenými víny. Dojezd do města Chillán.
8. den: Cesta na jih. Cestou procházka u vodopádů SALTOS DEL LAJA. Příjezd do rekreačního centra čilského jihu, městečka PUCÓN, nad kterým se působivě vypíná VULKÁN VILLARRICA. Příjemné středisko na břehu jezera LAGO VILLARRICA. Krátký výlet k jezírkům a malým vodopádům LOS OJOS DEL CABURGUA.
9. den: Jezero LAGO CABURGUA. Průjezd malebnou krajinou And podél vulkánu Quetrupillán směrem k argentinské hranici. Přejezd přes hranice do Argentiny. NP LANÍN s vyhlídky na Sopku Lanín. Argentinské městečko SAN MARTIN DE LOS ANDES ležící u jezera Lago Lácar malebně sevřené okolními kopci.
10. den: Cesta SEDMI JEZER začínající u jezera Lácar, vedoucí malebnou andskou krajinou. Vyhlídky na jezera. Dojezd do města SAN CARLOS DE BARILOCHE. Město vyhlášené výbornými pralinkami, jejichž nespočet druhů je možno zakoupit v centru města. Turisty oblíbená vyhlídková okružní silnice nad jezerem LAGO NAHUEL HUAPI s malebnými scenériemi popř.lanovka na vrchol CERRO CAMPANARIO s kruhovým rozhledem na okolní jezera a hory.
11. den: Přejezd do Chile. Podél vulkánu Osorno k peřejím PETROHUE, které se nachází na stejnojmenné řece. Nad peřejemi se impozantně zvedá ohromný vulkán Osorno. Město PUERTO VARAS ležící na břehu jezera Llanquihue.
12. den: Přelet do jižní Patagonie do PUNTA ARENAS , města ležícího v jižní Patagonii v pusté drsné krajině na březích Magellanova průlivu. Příjezd do PUERTO NATALES – město, které pro turisty slouží jako brána do NP Torres del Paine .
13. den: NP TORRES DEL PAINE - jeden z nejznámějších světových národních parků vyhlášený pro svou drsnou krásu. V roce 1978 byl prohlášen za biosférickou rezervaci UNESCO. V parku uvidíme krásná jezera, dravé řeky s vodopády, vyhlídky na rozeklané vrcholy a žulové věže Torres del Paine , symbol a dominantu národního parku. V parku je též možno pozorovat velké množství lam.
14. den: NP TORRES DEL PAINE – tyrkysové jezero LAGO PEHOE, výlet k vodopádu SALTO GRANDE, cesta podél divoké říčky propojující jezera Lago Pehoe a Lago Nordenskjöld, vyhlídka MIRADOR CUERNOS, ze které je nádherný pohled přes jezero na pohoří CUERNOS DEL PAINE (rohy) s typickým „zubem“, jednoho ze symbolů NP Torres del Paine, Laguna Amarga.
15. den: Přejezd do Argentiny do města EL CALAFATE. Pěkná turisticky atraktivní hlavní třída s obchody, suvenýry a restauracemi. Možnost příjemného posezení v některé stylové restauraci. Přírodní rezervace u jezera LAGO ARGENTINO s pozorováním ptáků a velkého počtu plameňáků.
16. den: Odjezd do NP LOS GLACIARES k jedinečnému ledovci PERRITO MORENO také přezdívanému jako přírodní div světa. Vyhlídkový balkón, vyhlídkové chodníky na obě strany ledovce. Při slunci ledovcové průrvy vytváří působivou modrou barvu. Možnost vyjížďky lodí podél ledovce.
17. den: EL CHALTEN – horské středisko, výchozí místo pro výlety pod jedinečný vrchol třítisícovky FITZ ROY a útvar CERRO TORRE. El Chalten leží v nejsevernější části NP Los Glaciares. Výlet na vyhlídky a k jezeru LAGUNA CAPRI, popř. Laguna Torre s plujícími krami.
18. den: Výlet z EL CHALTEN pod vrchol FITZ ROY. Vyhlídková cesta podél malebné říčky s výhledy na ledovec Piedras Blancas, okolní vrcholy a rozmanitá údolí. Údolím pod vrcholem Cerro Polo. Při dobrém počasí je možné dojít na dechberoucí vyhlídku k jezeru LAGUNA DE LOS TRES.
19. den: Přejezd zpět do Chile do PUERTO NATALES, města, které se nachází u tyrkysové hladiny Zátoky poslední naděje.
20. den: PUNTA ARENAS. Přelet do Santiaga de Chile .
21. den: SANTIAGO DE CHILE – prohlídka metropole Chile. Prezidentský palác, náměstí Plazza de Armas s katedrálou Metropolitana a paláci, např. Palacio de la Moneda, vyhlídkový vrch Cerro Santa Lucia, Mercado Central, malebná čtvrť Barrio Bellavista aj. Odlet do ČR.
22. - 23. den: Podle aktuálního let. řádu přílet do ČR.

Cena obsahuje

  • Zpáteční letenku z Prahy do Santiaga de Chile s přestupy
  • místní přelety podle programu
  • pronájem minivanu
  • průvodce
  • 19 – 20 noclehů (podle aktuál. odletu ze Santiaga de Chile) v hostelech nebo hotelech ve 2lůžk. pokojích (výj. v Patagonii ve 4lůžk.)

Fakultativně

  • poj. léč. výloh a rozšířeného storna (příplatek: 1850 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů