Gaskoňsko a zelené srdce Francie, kanál du Midi

Jihozápadní Francie - kolébka nejstarší evropské kultury, ráj statečných Gaskoňců, opevněných středověkých vesnic „bastid“ a klášterů, významných památek UNESCO, půvabné krajiny podél kanálu du Midi. Milovníci zahrad, historie, architektury, umění i gastronomie budou nadšeni. Pilní čtenáři Tří mušketýrů i ctitelé Cyrana a malíře Lautreca také.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Podrobné poznávací okruhy

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
286-01 21.9. - 29.9.2024 16 990 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Cesta Francií, zastávka v PARAY LE MONIAL, středověké opatství na Svatojakubské cestě (UNESCO), kouzelnou krajinou kraje Quercy.
3. den: Zeleným srdcem kraje Dordogne, středověké kamenné město SARLAT-LA-CANEDA, město vyhlášených trhů, středověké a renesanční fasády domů a paláců. MARQUEYSSAC - jedinečné francouzské zahrady a turistická procházka v přírodním parku s úžasnými výhledy na meandry řeky Dordogne. Možnost oběda. Údolí řeky Vezére (UNESCO). BEYNAC ET CAZENNAC - vesnice na nedobytné skále s hradem. Variantně koupání v řece. Průjezd oblastí osídlení člověka cromagnonského, replika světoznámé jeskyně s pravěkými malbami Lascaux (UNESCO), pravěké sídliště pod skalními převisy.
4. den: PÉRIGUEUX - stará čtvrť La Cité (kdysi galořímská osada Vesunna), kostel St. Étienne na Svatojakubské cestě, impozantní románská katedrála (UNESCO), trhy města lanýžů. BERGERAC, město d’Artagnana a Cyrana, náměstí Place Pélicier, kostel Saint Jacques založený benediktiny ve 12. stol., muzeum vína s ochutnávkou, historie pěstování tabáku, palác Peyrarède ze 17. st., jedna z nejkrásnějších vesnic Francie – opevněná „bastide“ MONPAZIER se středověkým náměstím.
5. den: CONDOM, město proslavené obchodem s armagnacem, gotická katedrála, staré ulice, ochutnávka likéru armagnacu v letním sídle biskupů s daňčí oborou. Nejmenší opevněná vesnice Francie LARRESSINGLE s hradem, eventualně opatství Flaran. AUCH (UNESCO), staré město na skalnatém výběžku, Tour d’Armagnac, monumentální schodiště k řece s 234 schody, katedrála s úžasně vyřezávanými lavicemi v chóru a vitrážemi ze 16. st., muzeum indiánského umění z předkolumbovské doby v bývalém Couvent des Jacobins. AGEN (UNESCO), město proslulé vynikajícími švestkami, Place Goya, boulevardy, kostel Notre Dame, rekonstruované středověké domy v Rue Voltaire, krajina se švestkovými sady, pozdní návrat na ubytování.
6. den: AUVILLAR, jedna z nejkrásnějších vesnic Francie, Place de Halle s malebnými starými domy, kostel St. Pierre. MOISSAC (UNESCO), skvostné opatství St. Pierre mezi vinicemi, románská křížová chodba a nádherný portál, perly románského sochařského umění. Opevněný MONTAUBAN, Place Nationale s podloubím, Place du Coq. TOULOUSE , pozoruhodné historické centrum, kostely St. Sernin (UNESCO), největší románská bazilika ve Francii, Les Jacobins s vějířovitou klenbou, připomínající pevnost.
7. den: CORDÉS, gotické městečko „na nebi“ v ranním oparu, zachovalé středověké fasády, „červené“ univerzitní město ALBI (UNESCO), unikátní katedrála Ste-Cecile s pozoruhodným oltářem, Toulouse-Lautrecovo muzeum. Přírodní park Horní Languedoc, ubytování v hotelu u Carcassonne , individuálně možnost procházky do centra s pohledy na osvětlené staré město.
8. den: Technická památka KANÁL DU MIDI (UNESCO), La Cité CARCASSONNE návštěva hradu, unikátní katedrála, fakultativně oběd ve stylové restauraci, fakultativně cesta lodí po kanále du Midi, zdymadla a scenérie nábřeží, odjezd večer.
9. den: Návrat do Prahy odpoledne.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 6x ubytování v hotelu
  • průvodce

Cena neobsahuje

  • pobytovou taxu, ochutnávky a vstupy (cca 120 €)

Slevy

  • sleva pro 3. osobu na přistýlce (palanda) - pouze pro rodiny / společně přihlášené trojice (sleva: -1650 Kč)

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 6x snídaně (příplatek: 1400 Kč)
  • 1x oběd (příplatek: 700 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 5300 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů