Indie - zlatý trojúhelník a krásy Nepálu

Kombinovaný zájezd za poznáním nejznámějších míst v Indii v kombinaci s horským Nepálem. Zájezd do země ležící pod nejvyššími velikány Himalájí, země s úžasnou přírodou i duchovní atmosférou díky množství nádherných chrámů a klášterů. To vše pro nás vytváří pestrý barevný obraz spojení přírody a života v této zemi. Na tomto zájezdu navštívíme nejen nádherná historická místa např. Patan a Baktapur , ale také přírodní krásy a vyhlídky na hřeben Himalájí např. Nagargot, Bandipur nebo Sarangot. Pořadí návštěvy jednotlivých míst může být pozměněno.

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
613-01 14.11. - 28.11.2024 72 990 Kč 69 990 Kč rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy.
2. den: Přílet do hlavního města Indie do DILLÍ (Delhi). Dopoledne první část prohlídky DILLÍ . Největší mešita v Indii Jama Masjid. Dále procházka kolem Indian Gate (Brána Indie), průjezd kolem vládních budov v Novém Dillí . Sikhský chrám – Gurudvara Bangla Sahib, Raj Ghat, památník M.Ghándího. Nocleh v Dillí .
3. den: Přejezd z Dillí do JAIPURU (Džajpúr). Návštěva chrámu zasvěceného bohu Višnuovi a jeho manželky Lakšmí – Laxmi Narayan Temple. Tento honosný chrám postavený z bílého mramoru je vyjádřením úcty nejen hinduistickým bohům. Jeho stavbu iniciovala a financovala jedna z nejbohatších rodin v Indii, rodina Birla. Nocleh v Jaipuru.
4. den: Celodenní prohlídka JAIPURU, který bývá nazýván díky jednotné barvě fasád také jako Růžové město. Dopoledne návštěva rozsáhlé pevnosti pevnosti AMBER FORT (UNESCO)(vyjížďka na pevnost v džípech, na slonech za příplatek), městský palác, unikátní historická observatoř Džantar mantar (UNESCO), exotický Havá Mahal neboli "palác větrů" aj. Nocleh v Jaipuru.
5. den: Přejezd z Jaipuru do AGRY . Po cestě zastávka v opuštěném městě FATÉHPUR SÍKRÍ Toto město, které nechal vystavět nejvýznamější panovník mughalské říše Akbar Veliký, zůstalo dokonale zachováno. Tento komplex, který je na seznamu UNESCO, je mistrovským dílem z pískovce, jehož odstíny postupem dne hrají jemnými růžovými odstíny. Nocleh v Agře .
6. den: AGRA – prohlídka slavné Červené pevnosti (UNESCO), jež byla nejen obdivuhodnou obrannou stavbou, ale také komplexem různých paláců postavených během vlády mughalských vládců. Návštěva nejslavnější památky Indie Taj Mahalu. Tento architektonický skvost je ve skutečnosti hrobkou postavenou císařem Shah Jahanem pro svou milovanou manželku Mumtaz Mahal. Odpoledne přejezd vlakem z Agry do Dillí. Nocleh.
7. den: Dokončení prohlídky Dillí . Historicko-architektonický areál v části města Mehraulí -největší středověký minaret v Indii Kutub minar, mešita, hrobky muslimských vládců (UNESCO). Odpoledne prohlídka Humayunovy hrobky (UNESCO, monumentální chrám Aksherdham. Večeře,nocleh.
8. den: Přelet do KÁTHMANDÚ. Podle času letu případně začátek prohlídky Káthmandú.
9. den: NAGARKOT – ranní vyhlídka na hlavní velikány Himalájí. Procházka po hřebeni s výhledy na údolí a okolní krajinu. Při troše štěstí lze vidět i Mt.Everest. Sjezd do „perly Nepálu“ historického města BHAKTAPUR, kde domy a chrámy z tmavého vyřezávaného dřeva a růžových cihel jsou zdobené množstvím působivých kamenných soch.
10. den: KATHMANDU – chrám Svájambhů přezdívaný též „Opičí chrám“ s pěknými výhledy na Kathmandu., živá obchodní čtvrť Thamal, hlavní historické náměstí Durbar s Královským palácem, dříve samostatné královské město PATAN, které si stále zachovává rázovitou atmosféru a proti centrálnímu Kathmandu působí klidněji - historií dýchající působivé náměstí Durbar s krásnými chrámy, uličky s řemeslnými dílnami, podmanivý Zlatý chrám aj.
11. den: Odjezd do Pokhary. Po cestě prohlídka malebného městečka BANDIPUR, které leží na úchvatném horském hřebeni. Při pěkném počasí panoramatické výhledy na Himaláje na skupinu kolem osmitisícovky Manáslu. Dojezd do Pokhary – města ležícího u jezera PHEWA.
12. den: POKHARA – ranní výjezd a krátký výstup na vyhlídku SARANGKOT odkud se za příznivého počasí otevírá výhled na Himalájské velikány včetně osmitisícovky Annapurna . World Peace Pagoda, vodopády Davis Falls, jeskyně Gupteshwor.
13. den: Přejezd zpět do KATHMANDU. V podvečer tajemný chrám Pashupatinath s gháty – místo přirovnávané k indickému Varánásí (řeka Bagmati se vlévá do posvátné Gangy), Boudhanath stúpa – největší stúpa v Nepálu, centrum tibetského budhismu.
14. den: Odlet do Prahy. Přílet může být i 15.den, záleží na času letu.
15. den: Přílet může být i 15.den, záleží na času letu.

Cena obsahuje

  • leteckou dopravu Praha – Dillí –Káthmandú- Praha včetně letištních tax
  • 12x nocleh v hotelích (2lůžk. pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 11x polopenzi
  • průvodce
  • místní průvodce v Indii
  • dopravu dle programu autobusem či minibusem
  • vlak Agra - Dillí
  • vstupné do hlavních památek v Indii

Cena neobsahuje

  • víza do Indie a Nepálu, spropitné

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna do 65 000 Kč (příplatek: 1800 Kč)
  • 1/1 pokoj (zde povinný při nedoobsazení) (příplatek: 6900 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů