Jihozápadní Anglie, Cornwall a jižní Wales - krajem krále Artuše až na Land´s End

Tato prazvláštní oblast má i svoji mýtickou historii v podání legend o králi Artušovi. Je to magický kout Velké Británie, který charakterizuje rozmanité pobřeží (skalnaté pobřeží na jedné straně i Anglická malebná riviéra na druhé), divoký terén ve vnitrozemí s rozsáhlými vřesovišti i malebná městečka a přístavy s bohatou historií a památkami. Je to i oblast, která svou krásou oslovila mnohé umělce. Svá díla sem zasadili spisovatelky romantických příběhů Daphne du Maurier a Rosamunde Pilcherová. Pokud jste sledovali ztvárnění milostných příběhů Rosamundy Pilcherové v televizi, jistě se Vám krajina, kde se děj odehrává velmi líbila.

  • ubytování: privátubytování: privát
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
228-01 11.8. - 18.8.2024 16 990 Kč Nástup též Plzeň. náhradník »
vyprodáno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách, přejezd přes Německo a Francii, nocleh v oblasti Calais.
2. den: Ranní trajekt na Britské ostrovy do Anglie . Jedinečné CANTERBURY (UNESCO) - důležité město již v římské době, které se po příchodu sv. Augustina v r. 597 Canterbury stalo centrem křesťanské církve v Anglii. Monumentální skvostná katedrála patří k památkám, které je nutné vidět. Unikátní mystické STONEHENGE (UNESCO), kruhový chrámový areál, který vznikal v letech 3000 - 1500 př. n. l. Přejezd na ubytování v oblasti Exeteru.
3. den: Ráno prohlídka katedrálního okrsku města EXETER, které si i přes pumové nálety druhé světové války zachovalo svébytný kolorit. Zdejší katedrála se řadí k nejskvostněji zdobeným ve Velké Británii. Zastávka v přímořském letovisku TORQUAY, které si společně s okolními letovisky vysloužilo přezdívku ANGLICKÁ RIVIÉRA pro své mírné podnebí, subtropické zahrady a vyšňořené stavby ve viktoriánském slohu. PLYMOUTH - původně malý přístav, odkud vyplouvali na objevitelské plavby Drake, Raleigh, Cook a Darwin. Královská citadela Karla II., slavný trávník Hoe Francise Drakea. NP DARTMOOR – zdejší divoká mlhou zavalená vřesoviště vytvořila kulisu pro román Pes baskervilský. Návštěva vesničky POSTBRIDGE, která leží uprostřed tohoto zajímavého národního parku.
4. den: Výprava na „konec světa“ do nezápadnější části Anglie. Cestou chráněné vřesoviště BODMIN MOOR, zastávka v proslulé hospůdce Jamaica Inn, kterou proslavila Daphne du Maurier ve svém milostném románu o pašerácích. Prohlídka městečka PENZANCE. Normanský klášter ST. MICHAEL´S MOUNT - ostrovní klášter, britská obdoba slavného francouzského kláštera. LAND´S END – nejzápadnější výběžek Velké Británie s pozoruhodnou nespoutanou krajinou. Na závěr zastávka v romantickém středisku ST´IVES – přímořské letovisko obklopené obloukem zlatavě žlutého písku. Návrat na ubytování.
5. den: ZAHRADA STOURHEAD - nejkrásnější ukázky zahradní architektury 18. stol. v Británii. Z této zahrady čerpali inspiraci i umělci Claude a Poussin. U nás je však spíše známá z filmové verze románu Jane Austin – Pýcha a předsudek. WELLS - okouzlující město pojmenované podle posvátného pramene sv. Ondřeje. Město proslavila jedinečná majestátní katedrála z konce 12. stol., která má západní průčelí nádherně strukturálně vyzdobené. BATH (UNESCO) - prohlídka centra, kde kromě klášterního kostela Bath Abbey zaujmou pozůstatky římských lázní a řada budov georgiánské architektury z místního medově zbarveného vápence. Dojezd na nocleh.
6. den: Wales - průjezd údolím řeky Wye k TINTERN ABBEY - majestátní opatství. Zastávka v CHEPSTOW - tržní město s mohutným hradem. Zastávka u RAGLAN CASTLE - hrad, dobytý vojskem Olivera Cromwella po 10 týdnech obléhání. CARDIFF - město se dvěma centry, jedním s viktoriánskými a edvardovskými ulicemi a zahradami, a druhým v oblasti přístavní čtvrti. Nocleh.
7. den: Přejezd do LONDÝNA , devítihodinová prohlídka metropole, možnost navštívit mnohá atraktivní místa, jakými jsou budovy Parlamentu s legendárním Big Benem, Westminsterské opatství (UNESCO), Hyde Park s proslulým řečnickým koutkem, centrum City s katedrálou sv. Pavla, Tower (UNESCO)... Večerní přejezd kanálu La Manche.
8. den: V podvečer návrat do ČR.

Cena obsahuje

  • dopravu autobusem
  • trajekt
  • průvodce
  • 6x ubytování
  • 5x polopenze

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj u tohoto zájezdu není možný

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů