Kanárské ostrovy Tenerife a La Gomera - s pobytem u moře

Navštívíme ostrov Tenerife – největší a nejpestřejší z Kanárských ostrovů, přezdívaný minikontinent. Tenerife nabízí fantastické přírodní scenérie: na severu rozsáhlá zelená údolí, na jihu polopouštní krajinu s kaktusy a sukulenty, v centru úchvatné borovicové lesy, členité kaňony, národní park a na pobřeží černé-vulkanické nebo saharské pláže. Fakultativně vyjedeme na zelený ostrůvek La Gomera, který nabízí divoké vavřínové lesy v Národním parku Garajonay, palmová údolí a neskutečný pohled k bílé špičce vulkánu Pico del Teide, nejvyšší kótě nejen Tenerife, Kanárských ostrovů, ale i celého Španělska.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Hotel je pouze pro hosty starší 18 let.

Hotel Be Live Adults Only**** v Puerto de la Cruz, v blízkosti pláže Playa Jardín (cca 300 m) - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, TV/sat., klimatizace, fén, telefon, lednička a balkon. Venku bazén, vířivka, snack bar a terasa na slunění s lehátky a slunečníky zdarma. Za poplatek wifi připojení (v prostoru recepce zdarma), welness cenrum - vířivka, hydromasážní vany včetně nabídky nejrůznějších procedur, masáží a péče o obličej. Najdete zde také kadeřnictví a billiár.

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
264-01 10.5. - 24.5.2024 38 990 Kč náhradník »
vyprodáno
264-02 20.9. - 4.10.2024 38 990 Kč náhradník »
vyprodáno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy na ostrov TENERIFE , transfer a ubytování v hotelu.
2. den: Individuální volno, dopoledne informační schůzka s průvodcem. Odpoledne procházka příjemným historickým centrem PUERTO DE LA CRUZ - „tenerifská šedá eminence“ jíž se turistika dotýkala už koncem 19. stol. a v současné době jedno z nejkrásnějších turistických letovisk na ostrovech. Individuální návštěva botanické zahrady Jardín Botánico, zahrad Casina Taoro nebo zahrady orchidejí. Odpočinek na vulkanické pláži PLAYA JARDÍN se subtropickou zahradou nebo koupání ve slavných přímořských bazénech s gejzíry LAGO MARTIÁNEZ.
3. den: Celodenní výlet do NP LAS CAŇADAS (UNESCO) s měsíční krajinou a nejvyšším vrcholem Španělska Pico del Teide (3 718 m n.m.). V případě pěkného počasí lze vyjet fakult. lanovkou pod vrchol kráteru, nádherný pohled na Tenerife a okolní ostrovy. Průjezd kaňonem v Gigantických monumentálních skalách (LOS GIGANTES) s půvabnou horskou vesničkou MASCA, obklopenou mohutnými skalami horského masivu TENO. Prohlídka lávou zničeného města GARACHICO, výlet zakončíme v ICODU DE LOS VINOS u údajně tisíciletého dračince.
4. den: Pobyt u moře a polodenní výlet místní dopravou (2,10 €/jeden směr) do krásného koloniálního města LA OROTAVA. Procházka kouzelným historickým centrem kolem radnice, kostela, zahrad, návštěva katedrály a slavných „balkónových domů“. Město se právem řadí k nejpůvabnějším na Tenerife a k jednomu z nejvíce „kanárských“ míst na ostrově.
5. den: Celodenní výlet na poloostrov ANAGA. Výlet zahájíme delší procházkou městem LA LAGUNA (UNESCO), původní hlavní město ostrova, jedinečně dochovaná středověká architektura. Přes vavřínové lesy projedeme poloostrovem Anaga a zastavíme se na vyhlídce Cruz del Carmen s krásným výhledem na La Lagunu a Pico del Teide. Současně se projdeme vavřínovým lesem po jedné z královských cest. Pokračujeme klikatou horskou silnicí s krásnou krajinou poloostrova. Nenecháme si ujít nejkrásnější pláž Tenerife LAS TERESITAS (možnost koupání nebo oběda), která se svým světlým saharským pískem a množstvím palem připomíná karibské pláže. Den zakončíme návštěvou hlavního města Tenerife SANTA CRUZ, pulzující, typicky španělská metropole s moderní výstavbou. Navštívíme náměstí Plaza de Espaňa s vládní budovou, množstvím nákupních zón a nakonec se zastavíme u symbolu města - impozantní budovy Auditoria.
6. den: Pobyt u moře nebo fakultativní celodenní výlet trajektem na sousední ostrůvek LA GOMERA , malý kulatý ostrov plný přírodních krás. V rámci výletu navštívíme městečko SAN SEBASTIAN, prohlídka historického jádra. Uvidíme dům, kde se ubytoval Kryštof Kolumbus cestou do Nového světa i kostel, kde se modlil za zdar výpravy. Přes vyhlídky na palmová údolí pokračujeme do Národního parku GARAJONAY (UNESCO), jedinečné vavřínové lesy. Seznámíme se s specifickým místním nářečím (pískacím jazykem) během oběda, který je zahrnut v ceně výletu.
7. den: Pobyt u moře nebo fakultativní výlet katamaránem za velrybami, treking pohořím Teno nebo návštěva vyhlášeného Loro Parku, botanická a zoologická zahrada čítající přes 2000 papoušků, delfinárium, vystoupení kosatek, akvária s podmořskou faunou a flórou aj.
8. den: Pobyt u moře, individuální program, možnost dalších fakult. výletů po ostrově.
9. - 14. den: Pobyt u moře.
15. den: Snídaně, individuální volno dle odletu z Tenerife . Transfer na letiště a odlet do ČR.

Cena obsahuje

  • leteckou přepravu Praha - Tenerife - Praha
  • letištní taxy a poplatky
  • transfer z/na letiště
  • dopravu klimatizovaným autokarem program 3. a 5. den
  • 14x ubytování v hotelu - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím
  • 14x polopenzi formou bufetu
  • průvodce

Cena neobsahuje

  • fakultativní výlet na ostrov La Gomera - cana cca 95 € / os., platba na místě, nutná rezervace minimálně měsíc před odletem

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 995 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 12000 Kč)
  • pokoj s výhledem na mořskou stranu 14 nocí / os. (nutno ověřit dostupnost předem v CK) (příplatek: 7000 Kč)
  • fakultativní výlet lanovkou na Pico del Teide (příplatek: 1100 Kč)
  • 7x all inclusive 8. - 14. den pobytu (příplatek: 2900 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů