Zájezd propojuje volné dny u Jónského moře s poznáním krásných řeckých ostrovů. Učaruje nám zdejší pohostinnost, přírodní krása, fascinující hory a vody Jónského moře, toto vše symbolizuje Jónské souostroví, které se táhne dolů podél západního pobřeží řecké pevniny.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách do Itálie.
2. den: Nalodění na trajekt, plavba Středozemním mořem.
3. den: Vylodění. PARGA - romantické přímořské letovisko horského kraje Epirus s okouzlujícím výhledem na benátský hrad a pláž Valtos. Projdeme se úzkými středověkými uličkami i bývalou tureckou čtvrtí a vystoupáme k majestátním bílým sochám na vrcholu útesu Zalongo, které byly postaveny na počest řeckých žen, které se skokem z útesu zachránily před vzetím do otroctví. Přejezd na ostrov Lefkada na ubytování.
4. den: OSTROV LEFKADA , pobyt u moře.
5. den: Okruh ostrovem LEFKADA . Benátská pevnost SANTA MAURA, poté pravoslavný KLÁŠTER FANEROMENI, odkud se naskýtá nádherný panoramatický pohled na okolní krajinu a pobřeží. Horská vesnička KARYA. Koupání na písečné PLÁŽI KATHISMA, jedna z nejkrásnějších na ostrově a VASSILIKI, druhé nejnavštěvovanější letovisko ostrova, se světoznámým střediskem windsurfingu.
6. den: Pobyt u moře nebo fakult. lodní výlet na ostrovy Scorpios a Meganissi. Vykoupeme se v jeskyni Papanikolis, prohlédneme si OSTROV MEGANISSI a tradiční městečko SPARTOCHORI. Obeplujeme OSTROV SCORPIOS řeckého magnáta A. Onassise.
7. den: Přejezd na OSTROV KEFALONIE , odpočinek.
8. den: Výlet za poznáním ostrova KEFALONIE , KLÁŠTER SV. GERASIMA, zasvěcený svatému patronovi ostrova, návštěva vinařského závodu Robola, krápníkové jeskyně DROGARATI. Zastávka na oběd v AGIA EFIMIA, malebný přístav s jachtami, obklopený horskými svahy. Pláž Myrtos - zastávky na focení. Na závěr dne prohlídka ARGOSTOLI, velmi živé hl. město.
9. den: Trajektem přejedeme na OSTROV ZAKYNTHOS , při plavbě uvidíme MODRÉ JESKYNĚ, vyhlášenou přírodní atrakci ostrova, po připlutí transfer do hotelu a odpočinek u moře, koupání.
10. den: Okruh po ostrově ZAKYNTHOS . Návštěva stejnojmenného hl. města, náměstí Solomou, kostel sv. Dionýse (patron ostrova), tradiční uličky s podloubími, zastávka na kopci Bochali s nádherným výhledem na město. Tradiční vesnice KATASTARI. PLÁŽ NAVAGIO se ztroskotanou obchodní lodí, tuto nádhernou scenérii si prohlédneme a vyfotíme z vysokého útesu. Nedaleko se nachází nejstarší klášter ostrova ANAFONITRIA a poslední zastávkou bude vesnice EXO CHORA, kde uvidíme nejstarší olivovník na ostrově.
11. den: Přejedeme do starověké OLYMPIE (UNESCO), kde si prohlédneme posvátný okrsek náboženství a sportu, archeologický areál s olympijským stadionem, Archeologické muzeum. V podvečerních hodinách nalodění v Patrasu na trajekt do Itálie.
12. den: Plavba, poté jízda Itálií.
13. den: Návrat do ČR v časných ranních hodinách.

Cena obsahuje

  • doprava busem
  • trajekt do Řecka a zpět (polohovací sedadla)
  • veškeré trajekty při přejezdech
  • 8x ubytování v hotelu **/*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (4x hotel na Lefkádě, 2x hotel na Kefalonii, 2x hotel na ostrově Zakyntos)
  • 8x snídaně
  • průvodce

Cena neobsahuje

  • V ceně není zahrnuta pobytová taxa (platí se na místě).

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 460 Kč)
  • 8x večeře (příplatek: 3100 Kč)
  • lůžko ve 4lůžkové kabině na trajektu tam i zpět (příplatek: 1600 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 3700 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů