Památky a termální lázně kolem Budapešti

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Lázně a wellness pobyty
    • Pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní

Maďarsko - to je guláš, tokajské víno, temperamentní hudba a hlavně termální lázně. My se zaměříme na tomto zájezdu do Maďarska na lázně v oblasti hlavního města Budapešti. V Maďarsku navštívíme také historická města Visegrad a Ostřihom, stejně jako na závěr našeho putování hlavní město Rakouska Vídeň.

5x snídaně, 4x večeře

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. OSTŘIHOM – město položené v ohybu Dunaje s dominantní Bazilikou, jejíž kopule je viditelná z dalekého okolí (Hradní muzeum, Muzeum křesťanství, oblíbená nábřežní promenáda). VISEGRAD byl po několik let sídlem maďarských králů. Je půvabně položen mezi kopci a Dunajem. Od břehů Dunaje se zvedá středověký hradní komplex s královským palácem. Pod ním se nachází Šalamounova věž, Visegrádská brána a další zajímavosti.
2. den: Krásné město GÖDÖLÖ obklopené kopci se pyšní královským zámkem z 18. stol., který sloužil k odpočinku císařského páru Františka Josefa a Sissi. BUDAPEŠŤ prohlídka historické části města (Rybářská bašta, korunovační Matyášův chrám, královský palác, Řetězový most, budova parlamentu aj.). Koupání v termálních lázních SZECHENYI (nutná čepice do plaveckého bazénu), které se pyšní nejteplejšími termálními prameny v Budapešti a nádhernou neobarokní architekturou.
3. den: SZENTENDRE – nádherné město s historickým jádrem s mnoha architektonickými skvosty. Skoro každý dům je památkově chráněný. Jednou z nejvýznamnějších památek je Bělehradský kostel a skanzen. Dokončení prohlídky BUDAPEŠTI. Možnost koupání v termálních lázních GELLÉRT v Budapešti – lázeňský dům zde stál již ve 13. stol. a Turci ho přestavěli na luxusní lázně.
4. den: SZEKESFEHERVÁR - po Estergomu nejvýznamnější město Maďarského království, od r. 1038 do r. 1540 zde byli korunováni a pohřbíváni králové, katedrála sv. Petra, malebné ulice, starobylé domy. Klášter sv. Martina PANNONHALMA založený v r. 996 velkoknížetem Gejzou je na seznamu UNESCO. GYÖR – město ležící na čtyřech řekách (Mošonský Dunaj, Rába, Rábca a Marcal), město s dlouhou historií. Györ se může pochlubit největším množstvím významných stavebních památek v západním Maďarsku – dóm Panny Marie s kaplí sv. Ladislava, biskupský hrad, náměstí Béci kapu tér a mnoho dalších.
5. den: Celodenní koupání v termálních lázních MOSONMAGYARÓVÁR – známé termální prameny a lázně. Zdejší termální lázně jsou založeny na termálním prameni s alkalickou, hydrogenuhličitanovou vodou s obsahem mnoha rozpuštěných solí. Tato voda má výborné léčivé účinky.
6. den: VÍDEŇ – metropole Rakouska. Prohlídka historického centra (Stephansplatz s monumentálním dómem sv. Štěpána, orloj, elegantní Kärtnerstrasse, budova opery, ulice Graben, aj.). Příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje

  • poj. léčebných výloh a storna
  • 5x ubytování (2lůžk. pokoje)
  • 5x snídani
  • 4x večeři
  • dopravu autobusem
  • průvodce.

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů