Památky královského Thajska i jižní ostrovy

Thajsko je okouzlující exotickou destinací, která díky nesmírnému množství turistických atraktivit nikdy nezklame.Tento zájezd je určen spíše náročnějším klientům, kteří ovšem chtějí podrobně poznat památky a ruch hlavního města Thajska Bangkoku a přírodní krásy a pláže ostrova Phuket.

  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Vzdálené země

Program zájezdu

1. den: Odlet do Bangkoku.
2. den: Přílet do Bangkoku , ubytování. Tento den program v Bangkoku záleží na času příletu, památky mohou být navštíveny až další den. BANGKOK je 7-mi milionová metropole, kde poznáte lesk i bídu, spousty paradoxů, čtvrti plné moderních mrakodrapů, které se za rohem mění v zapáchající slam. Z letiště okružní jízda městem, seznámení se s místní kulturou, návštěva nejstaršího chrámu ve městě WAT PO, nádherného khmérského chrámu WAT ARUN, místních trhů s ovocem a zeleninou, a ČÍNSKÉHO MĚSTA s chrámem WAT TRAIMIT s největší sochou Buddhy vytesaného z valounu zlata. Pozdě odpoledne odjezd na hotel.
3. den: Celodenní program v BANGKOKU – brzy ráno navštívíme nejkrásnější a nejpompéznější palác v Thajsku – ROYAL PALACE – královský palác s nejposvátnější soškou Buddhy v zemi. Poté si projedeme loďkou část řeky CHAO PHRAYA a jejích přilehlých kanálů. Odpoledne procházka po první baťůžkářské ulici KHAO SAN ROAD. Projížďka tuk tuky (místní motorizované tříkolky) ke krásnému chrámu WAT SAKET s vyhlídkou na Bangkok.
4. den: Výlet na severozápad. Nejdříve zastávka v městečku MAEKLONG, které je známé svým trhem na vlakových kolejích, který se musí na chvíli uklidit, když projíždí vlak. Poté známý PLOVOUCÍ TRH v okolí městečka DAMNOEN SADUAK, kde si uděláme projížďku loďkami zemědělskou oblastí po zavlažovacích kanálech, po kterých dojedeme až na hlavní kanál, kde se vaří a obchoduje na loďkách. Odpoledne se podíváme ke známému železničnímu mostu přes ŘEKU KWAI, proslaveného z knižního a filmového zpracování. Tento most byl jedním z klíčových bodů zásobovací železniční trasy, který v roce 1942 a 1943 stavěly tisíce válečných zajatců a místních civilistů pod dohledem japonských okupačních vojsk. Podmínky stavby byly drsné, proto zde více než polovina zajatců zemřela. Díky tomu tato trasa proslula jako Železnice smrti.
5. den: Výlet na sever, kde se podíváme do starého královského města AYUTHAYA – bývalé královské město zařazené na seznam světového dědictví UNESCO plné velkých chrámových komplexů, soch buddhů, které se více či méně dochovaly dodnes. Prohlídky chrámů Wat Phra Ram, Wat Phra Si Sanphet, Wat Mahathat aj.
6. den: Přelet na ostrov PHUKET je největší ostrov Thajska, který má 17 krásných pláží s průzračnou vodou, jedinečné vápencové útvary, podmořský svět a spoustu dalších zajímavostí. Odpočinek na pláži dle času letu.
7. den: Pobyt u moře nebo pro zájemce fakult. výlet lodí na nejkrásnější thajské ostrovy v Andamanském moři – PHI PHI OSTROVY . Okružní jízda kolem neobydleného ostrova PHI PHI LEY s krásnými zátokami. Poté možnost šnorchlování mezi rybkami v zátoce ostrova PHI PHI DON. Možnost koupání na obydleném ostrově PHI PHI DON. Překrásné přírodní scenérie – kombinace nádherné vody, bílého písku, kokosových palem a vápencových skalních útvarů porostlých vegetací je nezapomenutelná. Během výletu možnost koupání, oběd.
8. den: Pobyt u moře nebo pro zájemce fakult. celodenní výlet do PROVINCIE PHANG NGA , kde je v zátokách Andamanského moře největší koncentrace vápencových útvarů v celém Thajsku. Podíváme se na místo, kde volně žijí opičky Makakové, poté se projedeme loďkou mezi mangrovy a pojedeme mezi pitoreskními skalními útvary až k OSTROVU JAMESE BONDA, kde se natáčel James Bond. Odpoledne strávíme v nádherné muslimské rybářské vesnici na kůlech, která působí dojmem, jako když se tam zastavil život. Možnost nákupu pěkných suvenýrů, při cestě zpět možnost koupání.
9. den: Celodenní výlet po ostrovu PHUKET - Západní mys PROMTHEP s vyhlídkami, nádherně barevný chrámový komplex WAT CHALONG, návštěva ČÍNSKÉ ČTVRTI v hlavním městě PHUKET TOWN. Odpoledne koupání na krásné pláži Surin Beach.
10. den: Odlet z Phuketu. Přílet do ČR buď ještě 10.den, nebo 11.den.

Cena obsahuje

  • letecká doprava vč. letištních tax
  • výlety dle programu mikrobusem
  • místní přelet Bangkok - Phuket
  • 8x ubytování v hotelu**** (2lůžk. pokoje s vlastním přísl.)
  • 8x snídaně
  • průvodce

Fakultativně

  • pojištění léč. výloh a storna do 40 000 Kč (příplatek: 700 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 5000 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů