Perly jižní Asie - Hongkong, Macao, Shenzhen, Singapur

Hongkong – bývalá britská kolonie, která si naštěstí stále uchovává jak duch éry Britů, tak silné prvky konfucianismu, a díky tomu je to bezpečná, pohodová a velmi příjemná oblast pro cestování. Připravili jsme jedinečný program pro malou skupinku klientů, během něhož se Vám pokusíme ukázat jak přírodní krásy, krásné písčité pláže, buddhistické chrámy i svatyně místního lidového náboženství, tak moderní architekturu nejen mrakodrapů nad přístavem Victoria. Jeden den věnujeme návštěvě bývalé portugalské kolonie Macao. A na jeden den zamíříme do čínského města Shenzhenu, které se v současné době udává za nejbohatší město v Číně (nejvyšší výdělky), má dva z 10 nejvyšších mrakodrapů v Číně, ale najdete zde také krásné parky a možnosti výhodných nákupů. Poslední tři dny strávíme ve Lvím městě Singapuru – jednom z asijských tygrů z hlediska ekonomiky a také jednom z nejčistších měst na světě. Po celou dobu se budeme pohybovat pouze místní dopravou, která je zde ale hustá, přehledná a snadno

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Památky a umění
    • Krásy přírody

Program zájezdu

1. - 2. den: Let Praha - Hongkong. Přílet do HONGKONGU, transfer na ubytování místní dopravou. Dle času příletu: plavba historickou lodí Star Ferry a večerní promenáda Tsim Sha Tsui s výhledy na ostrov Hongkong s jedinečným panoramatem Victoria Harbour a mrakodrapů na pozadí hor.
3. den: KOWLOON: návštěva kláštera CHI LIN, nádherné zahrady NAN-LIAN, buddhistický chrám WONG TAI SIN a chrám 10 000 BUDDHŮ. Odpoledne přejezd na ostrov Hongkong a výjezd historickou tramvají Peak Tram na Victoria Peak, jedinečné výhledy na panorama Hongkongu, přístavu Victoria, Kowloonu i přilehlých ostrovů. Zůstaneme zde až do tmy, kdy je nasvícený Hongkong nejkrásnější.
4. den: CENTRUM OSTROVA HONGKONG: čtvrť CENTRAL s historickými budovami i mrakodrapy, Hongkongský park s obří ptačí voliérou, procházka do vyhlášené čtvrti s hospůdkami v západním stylu, jeden z největších a nejstarších hongkongských chrámů MAN MO.
5. den: Bývalá portugalská kolonie MACAO – ráno plavba trajektem a prohlídka historického jádra Macaa (UNESCO) – portugalská architektura, kostely, Senátní náměstí aj. Odpoledne se přesuneme k Macao Tower, jedinečné vyhlídkové věži, ze které si uděláte představu o poloze Macaa. Večerní nasvícené Macao (např. slavné kasino Lisboa). Návrat do Hongkongu pozdě večer.
6. den: NOVÁ TERITORIA: pěší trasa (cca 3,5 hod.) přes opuštěné pláže, krásné výhledy na členité pobřeží a možnost koupání (cestou se přechází přes dvě písčité pláže). Při návratu čtvrť KOWLOON - rušná obchodní ulice Nathan Road a noční trh na Temple Street.
7. den: Výlet do čínského města SHENZHEN , které přímo sousedí s Hongkongem. Shenzhen se považuje za město s nejvyššími příjmy v Číně, moderní město, které za vše vděčí velkému čínskému ekonomickému reformátorovi Teng Siao-pchingovi. Projdeme krásné parky, moderní ulice s mrakodrapy a necháme si čas na možnost levných nákupů.
8. den: OSTROV LANTAU: obrovská socha slavného TIAN TANSKÉHO BUDDHY. Pod ním stojí jeden z největších chrámových komplexů v Hongkongu – klášter PO LIN. Dle možností buď přechod přes 2. nejvyšší vrchol Hongkongu LANTAU PEAK (cca 2,5 hod. pěšky) nebo sjezd autobusem a krásné pláže ostrova Lantau.
9. den: Letoviska STANLEY (historická britská koloniální architektura) a REPULSE BAY - dlouhá písečná pláž a pitoreskní chrám na břehu moře, možnost koupání. Přesun k jedné z nejkrásnějších pěších tras v Hongkongu – WILSON TRAIL – cestou se nám budou naskýtat výhledy na část jižního pobřeží ostrova (cca 3 hod. pěšky).
10. den: Druhý výlet na ostrov LANTAU, který je nazýván „plícemi Hongkongu“ díky své bujné vegetaci: TAI O – starobylá rybářská vesnice s domy na kůlech. Přechod kolem starých salin na jeden z úseků LANTAU TRAIL – podél moře až k přehradní nádrži (cca 4,5 hod. pěšky). Cestou možnost koupání na některé z krásných pláží.
11. den: Bývalá rybářská vesnice ABERDEEN a lodní výlet na OSTROV LAMA – pěší přechod větší části ostrova s nádhernými výhledy na ostrov Hongkong (cca 3 hod. pěšky). Možnost koupání na některé z písčitých pláží.
12. den: Jedna z nejvyhlášenějších pěších tras Hongkongu – DRAGON´S BACK – Dračí hřbet: budeme stoupat nad členitým pobřežím s výhledy na poloostrov a městečko Stanley, Cap d´Aguilar a nakonec sestoupíme přes Big Wawes Beach do vesnice SHEK O, kde se nachází další velká písečná pláž (cca 3 hod. pěšky). Pro zájemce podvečerní výjezd na mrakodrap s vyhlídkou Sky100 a výhledy na Hongkong při západu slunce.
13. den: Přejezd místní dopravou na letiště a odlet do Singapuru , transfer na ubytování.
14. den: SINGAPUR – jedno z nejčistších a nejzajímavějších měst světa. Procházka městem a prohlídka největších zajímavostí, např. muslimské čtvrti s mešitami a čtvrti Little India. Gardens by the Bay – barevný futuristický park u Singapurského zálivu, skywalk – procházka nad zahradami. Singapore Marina Bay s panoramatem mrakodrapů. Večer se zde koná vyhlášená světelná show.
15. den: Chinatown – jedna z ikon Singapuru , malebné domky a chrámy zasazené pod kulisou mrakodrapů, ideální pro nákup levných suvenýrů, k ochutnávce čínské kuchyně i procházce po Pagoda Street s nejstarším chrámem Singapuru . Botanická zahrada, která byla jako první nominována na seznam UNESCO botanických zahrad. Ze Singapuru nemůžeme odjet bez prohlídky Clarke Quay, starých skladištních domů na břehu Singapurské řeky, dnes domov obchodů, restaurací a kaváren. Zájemci se mohou vydat na Orchard Road - epicentrum singapurského nakupování.
16. den: Mac Ritchie Reservoir Park s bohatou tropickou džunglí (žijí zde např. velcí varani a makak jávský) a možností procházky v korunách stromů Tree Top Walk (celkem cca 4 hod. chůze). Mount Faber s krásným výhledem na město (procházka cca 2 hod.). Transfer na letiště a odlet do Prahy.
17. den: Přílet do Prahy.

Cena obsahuje

  • letecká doprava Praha – Hongkong – Singapur – Praha
  • 14x ubytování se snídaní (hotely odpovídající kategorii 3*, vlastní příslušenství, poblíž městské dopravy, 11x v Hongkongu, 3x v Singapuru)
  • doprava Hongkong - Macao a zpět
  • český průvodce

Cena neobsahuje

  • Cena nezahrnuje místní dopravu v Hongkongu, Macau, Shenzhenu a Singapuru a vstupy.
  • Víza nejsou do Hongkongu, Macaa a Singapuru potřeba.
  • Do Shenzhenu (ČLR) se uděluje jednorázové vstupní vízum na hranicích - cena v r. 2018 byla 168 CNY, nutno mít vyměněno předem.

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna do 80 000 Kč (příplatek: 1550 Kč)
  • 1/1 pokoj – info v CK (zde povinný pro samost. cestující osoby).

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů