• ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy s výlety

Mírně pozměněný program dnes již klasického zájezdu vás v rámci svých výletů zavede na nádherné jižní pobřeží Sorrentského poloostrova, do oblasti pohádkového městečka Amalfi. Velkým zážitkem je samotná plavba lodí ze Salerna. Milovníci antiky jistě ocení návštěvu jednoho z nejzachovalejších archeologických areálů - Paestum. Ubytování v hotelu s polopenzí jistě přispěje k příjemnému pocitu z tohoto pobytově-poznávacího zájezdu.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v dopoledních hodinách.
2. den: ŘÍM (UNESCO) – antický Řím (Koloseum, Forum Romanum, Pantheon), Piazza Navona, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Vatikán jako sídlo hlavy katolické církve, monumentální chrám sv. Petra a obří náměstí aj.
3. den: Pobyt u moře.
4. den: Klášter MONTECASSINO – nejstarší benediktýnský klášter, který byl vybombardován za 2. sv. války a následně kompletně zrekonstruován do původní podoby, honosná výzdoba, krásné výhledy do okolí. Zámek CASERTA (UNESCO) – zámek, který má nádherné zahrady s fontánami připomínajícími Versailles.
5. den: POMPEJE (UNESCO) – unikátně dochované antické město zasypané při výbuchu Vesuvu v r. 79 n.l. VESUV – sopka s rozhledy na Neapolský záliv. Nebude-li obnoven přístup na Vesuv pro autobusy, bude místo Vesuvu zařazena prohlídka POZZUOLI – postvulkanická činnost projevující se v solfatarách.
6. den: Jedinečný archeologický areál PAESTUM, kde se nachází velmi dobře dochované řecké chrámy staré 2 500 let. Odpoledne pobyt u moře.
7. den: Pobyt u moře nebo pro zájemce fakultativní výlet POBŘEŽÍ AMALFI, které je právem považováno za jedno z nejkrásnějších a nejromantičtějších na světě (UNESCO). Ze Salerna plavba lodí s nádhernými výhledy na rozeklané pobřeží do městečka AMALFI - procházka po Amalfi, kde najdete mnoho zajímavých památek, např. katedrálu sv. Ondřeje aj. SALERNO s krásným románským dómem a nad městem se tyčícím hradem, přístavní promenáda lemovaná palmami, středověké palácové stavby.
8. den: Trajekt na ostrov Capri (lodě se platí na místě). CAPRI - jeden z nejkrásnějších ostrovů Tyrhénského moře, možnost okružní plavby kolem ostrova, návštěva městeček Capri a Anacapri, Villy San Michele, možnost prohlídky Modré jeskyně. Večer odjezd do Čech.
9. den: Příjezd do ČR.

Cena obsahuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu***/**** (dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 6x polopenzi

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 320 Kč)
  • fakultativní výlet 7.den (na pobřeží Amalfi, loď se platí až na místě) (příplatek: 290 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2600 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů