Island, ostrov ležící mezi Evropou a Amerikou, který sám o sobě je jedinečným světem, jaký jinde nenajdete. Země ohně a ledu, horké lávy staré tisíce nebo jen několik let, dechberoucích vodopádů, aktivních gejzírů, barvami hýřících hor a bublajících solfatarů, syčících fumarol, rozsáhlých bílých ledovců, vyhaslých či zaplavených kráterů a jezer. Ale také ostrov, kde vznikl nejstarší parlament na světě, kde si dnešní žáci mohou číst i v těch nejstarších spisech, ostrov, se zcela svébytnou kulturou a nelehkou historií. Země, která přešla ze středověku rovnou do věku atomu. Ostrov, který vás uchvátí svou magickou klidnou atmosférou, ostrov, na který se budete chtít znovu vrátit.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
347-01 23.6. - 30.6.2024 65 990 Kč rezervovat »
málo míst
347-02 25.8. - 1.9.2024 65 990 Kč rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy/Vídně do KEFLAVÍKU, přílet v nočních hodinách, přejezd na ubytování.
2. den: Návštěva geoparku na poloostrově REYKJANES (UNESCO), fumaroly a solfatary u města Krysuvík, zastávka u jezera, horký pramen GUNNUHVER a krátká túra (cca 2 hod.) k nedalekému majáku a útesům na pobřeží, most mezi dvěma kontinenty - vystupující puklina mezi zemskými deskami. Prohlídka REYKJAVÍKU - Perlan - vodárna nad městem, místo s výhledem na celý Reykjavík, katedrála HALLGRIMSKIRKJA s prvky čedičových sloupů, hlavní třída Laugavegur, vila Hofdi - místo prvního setkání Gorbačova a Reagana, budova opery Harpa - nejnovější architektonický klenot města, přístav - možnost výletu lodí s pozorováním velryb (cca 90 €).
3. den: Pěší túra kolem nejvyššího islandského vodopádu GLYMUR (cca 3-5 hod., dle zvolené varianty), pokračování k vodopádu HRAUNFOSSAR, kde zpod mohutného lávového pole záhadně vytéká ledovcová řeka HVÍTÁ , procházka k vodopádu BARNAFOSS (cca 1 hod.), zastávka u 100°C horkého pramene DEILDARTUNGUHVER.
4. den: Výlet po jižním pobřeží pod sopkou HEKLA až po oblast pod sopkou EYJAFJALLAJOKULL , zastávka u vodopádu SELJALANDFOSS, za jehož padající vodní stěnou můžete procházet, malá procházka k vedlejšímu vodopádu schovanému ve skalní rozsedlině, návštěva skanzenu ve SKOGARU , vodopád SKOGAFOSS, jeden z nejhezčích vodopádů na Islandu a kratší túra kolem kaskád na řece Skóga. Procházka po černé pláži DYRHOLAEY , návrat na ubytování.
5. den: LANDMANALAUGAR - DUHOVÉ HORY - vulkanická oblast NP FJALLABAK ležící severně od ledovce MÝRDALSJOKULL , celodenní výlet do barevných obsidiánových a ryolitových hor s množstvím teplých i studených pramenů a s možností koupání v této úchvatné geotermální oblasti, okolní vrcholy hýří barvami, neuvěřitelná paleta barev je pastvou pro oči a rájem pro fotografy, ale hlavně jedinečným zážitkem. Pěší turistika v okolí střediska (cca 4,5 hod.), návrat na ubytování.
6. den: Výlet lodí k OSTROVŮM ZÁPADNÍCH MUŽŮ (cca 35 €), návštěva jediného obydleného ostrova HEIMAEY , výstup na stále aktivní, jen lehce dřímající sopku ELDFELD, která v roce 1973 málem pohřbila životně důležitý přístav, rozhledy na celé souostroví, procházka kolem ptačích kolonií.
7. den: Výlet na nejnavštěvovanější místa Islandu - THINGVELLIR - posvátné místo prvního parlamentu na světě, místo, kde můžete vidět, jak se od sebe odsunuje euroasijská a americká zemská deska (2-3 hod.). GEYSIR - otec všech gejzírů a jeho mladší kolega STROKKUR, který chrlí každých pár minut horký vodní sloupec do výšky až 20 m. GULLFOSS - snad nejkrásnější vodopád Islandu (procházka kolem vodopádu cca 1,5 hod), zastávka ve SKÁLHOLTU , místě starého biskupství, náboženském a kulturním centru Islandu v minulosti. V podvečerních hodinách návštěva vyhlášených geotermálních lázní MODRÁ LAGUNA postavených uprostřed lávového pole a zásobovaných modravou vodou z nedaleké geotermální elektrárny.
8. den: Přejezd na letiště a odlet zpět do Prahy nebo Vídně.

Cena obsahuje

  • letenku vč. letištních tax a poplatků
  • 7x nocleh ve ***hotelu
  • 7x snídani, 6x večeři (večeře ve vedlejším stravovacím zařízení vzdáleném cca 900 m)
  • transfery z /na letiště
  • místní dopravu dle programu
  • vedoucí zájezdu

Cena neobsahuje

  • cena nezahrnuje vstupy a lodní výlety cca 150 Euro

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 65 000 Kč (příplatek: 1110 Kč)
  • vstup do Modré laguny - nutná rezervace předem v CK hned při přihlášení (příplatek: 2300 Kč)
  • vstup do Modré laguny děti 2-13 let - nutná rezervace předem v CK hned při přihlášení (příplatek: 200 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný) - na vyžádání v CK, omezený počet, již nelze v prvním termínu (příplatek: 17500 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů