• ubytování: bungalovubytování: bungalov
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Ostrov, jehož nejkrásnější subtropická příroda v Evropě nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pinií a korkových dubů. Zájezd je kombinován se zájezdem Korsika – turistika a relaxace. Vzhledem k tomu, že jízdní řády trajektů na sezónu 2019 nejsou přesně známy v době uzávěrky katalogu, může se stát, že program bude lehce upraven z důvodu změny jízdního řádu trajektů.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR (upřesnění času odjezdu v závislosti na novém jízdním řádu trajektů).
2. den: Trajektem z Itálie do BASTIE na KORSICE . Návštěva starobylého CORTE s hrdě se tyčící citadelou pod horskými velikány (tato zastávka platí pro zájezdy s nočním trajektem). Překrásným hornatým vnitrozemím pokračujeme na západní pobřeží do jedné z nejkrásnějších zátok Valinco u městečka Propriano , která je ideálním místem k podnikání výletů po celé Korsice. Ubytování v bungalovech.
3. den: Zátoka Valinco u PROPRIANA je vyhlášena svými plážemi, ale není přeplněná barevnými slunečníky s těly “smažících” se turistů. Dlouhá písčitá pláž, na jedné straně zakončená stejnojmenným městečkem a na druhé skalisky s janovskou věží. Dopoledne koupání a odpočinek u moře, odpoledne seznámení s městem.
4. den: Pro zájemce celodenní výlet. Odjezd do EVISY (805m) – odtud příjemný pozvolný sestup do soutěsky SPELUNCA (2 – 3h). Je to jedna z nejkrásnějších atrakcí ostrova, možnost osvěžujícího koupání v kaskádách. Po obědě návštěva nedalekého malebného města PORTO a překrásnou janovskou věží. Odpoledne navštívíme bizardní skály CALANCHE (UNESCO). Po krátké přestávce touto pastvou pro oči, kde barevné skalní útvary ostře kontrastují s azurovou hladinou moře, pokračujeme do nedalekého CARGHESE, jehož obyvatelé jsou potomky Řeků.
5. den: Koupání a pobyt u moře, pozdě odpoledne pro zájemce návštěva nedalekého proslulého naleziště prehistorické kultury FILITOSA s mnoha menhiry, večerní život v „nejkorsičtějším“ městě SARTENE . Z úzkých romantických a křivolakých uliček Sartene na nás dýchne duch minulosti vendety a pirátských výprav.
6. den: Ráno pro zájemce výlet s turistikou překrásnou scenérií skalních věží BAVELLA, nejznámější atrakce ostrova. Dvě varianty obtížnosti. Mírnější variantu zvládne každý, aniž by byl o něco ochuzen. Pozdě odpoledne koupání a pobyt u moře.
7. den: Ráno přejezd do vyhlášeného BONIFACIA . Prohlídka města, které je svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce projížďka lodí pod skalnatými útesy (cca 20 EUR/os.), možnost koupání u skalisek nebo fotogenické procházky po útesech až k majáku na pláž u ostrůvku St. Antoine.
8. den: Pro zájemce odjezd do hlavního města Korsiky - AJACCIA . Po prohlídce města, která bude ponejvíce věnovaná jeho rodákovi Napoleonovi Bonaparte, se vydáme k nedalekým ILES SANGUINAIRES. Zde si společně zajdeme k překrásné janovské věži. Návrat do kempu.
9. den: koupání a relaxace u moře
10. den: Ráno pro zájemce krátký přejezd na nádhernou bílou pláž ROCCAPINA se skalními útvary zvanými Lví kameny (Rocherdu Lion) s možností nenáročné pěší túry na vedlejší pláž d‘Erbaju s malými písečnými dunami, odpoledne zpět na ubytování.
11. den: ráno odjezd z kempu do BASTIE , v případě času krátká prohlídka přístavního města (její délka závisí na jízdním řádu trajektů). Trajektem plavba do Itálie. Odjezd směr ČR.
12. den: Návrat do ČR.

Cena obsahuje

  • doprava klimatizovaným autobusem
  • trajekty
  • vstupní a výstupní poplatek na Korsiku
  • pobytová taxa
  • 9x ubytování v bungalovech včetně povlečení (kuchyňka
  • vedoucí zájezdu

Fakultativně

  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 4800 Kč)
  • 8x polopenze - 3 chodové francouzské menu se sklenkou vína (3. - 11. den) (příplatek: 4160 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 420 Kč)
  • vratná kauce na bungalov 30 EUR (platí se na místě)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů