Slovinsko - přírodní krásy, památky i koupání v lázních (Portorož - Termaris)

Slovinsko - malá země, která má mnoho co nabídnout. Od Julských Alp se skalnatými štíty a průzračnými jezery, přes jedinečnou krajinu Krasu až po slovinské Přímoří s městečky v benátském stylu. Během jednotlivých dnů poznáte největší přírodní i kulturní zajímavosti Slovinska - oblast Julských Alp s jezerem Bled, oblast Krasu s nejslavnějšími jeskyněmi i bílými lipicány, historická města Piran, Koper a Lublaň. Zamíříme i do Itálie, kde si prohlédneme bělostný zámek Miramare vybudovaný přímo na břehu Jaderského moře. Tento oblíbený zájezd Vám nabízí ve volném čase možnost koupání v jedinečných bazénech Termaris. Můžete relaxovat v několika bazénech a ve velké vířivce s mořskou vodou teplou 34°C přímo na břehu moře a s výhledem na Jadran a nejsevernější část chorvatského pobřeží. Jedná se o největší bazénový komplex s ohřívanou mořskou vodou na slovinském pobřeží (plocha přes 2000 m2). Ve volném čase se samozřejmě lze vykoupat i v Jaderském moři, které je ve Slovinsku průzračně čis

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
124-01 3.5. - 10.5.2024 12 990 Kč Nástup též Benešov, Tábor, České Budějovice. náhradník »
vyprodáno
124-02 24.5. - 31.5.2024 13 690 Kč Nástup též Benešov, Tábor, České Budějovice. Poslední volné místo pro pána na doobsazení. náhradník »
vyprodáno
124-04 18.6. - 25.6.2024 13 990 Kč Nástup též Pardubice, Hradec Králové, Brno. náhradník »
vyprodáno
124-05 4.7. - 11.7.2024 15 690 Kč Nástup též Benešov, Tábor, České Budějovice. náhradník »
vyprodáno
124-06 21.8. - 28.8.2024 15 690 Kč Nástup též Benešov, Tábor, České Budějovice. Poslední volné místo do 1/1 pokoje. náhradník »
vyprodáno
124-07 22.9. - 29.9.2024 12 990 Kč Nástup též Benešov, Tábor, České Budějovice. Poslední volné místo pouze pro pána na doobsazení. rezervovat »
málo míst
124-08 11.10. - 18.10.2024 12 690 Kč 11 990 Kč Nástup též Benešov, Tábor, České Budějovice. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Ráno příjezd do Slovinska. Zastávka v úchvatném pohoří JULSKÉ ALPY . Průchod krásnou soutěskou VINTGAR, po můstcích a lávkách, nad dravou říčkou. Poté prohlídka městečka BLED s na skále postaveným hradem a krásným výhledem na BLEDSKÉ JEZERO i okolní skalnaté štíty. Dojezd na ubytování do Portorože .
3. den: Dopoledne procházka do historického centra PIRANU , který Vás okouzlí úzkými uličkami, romantickými náměstími, katedrálou na vrcholku kopce, nádhernými vyhlídkami aj. Ne nadarmo je Piran nazýván nejkrásnějším přímořským městem Slovinska, svůj vzhled získalo v benátské době. Odpoledne volno v Portoroži ke koupání v moři nebo v bazénech – 7 bazénů s mořskou vodou teplou 30°C a s výhledem na moře.
4. den: Celodenní výlet za krásami Slovinska. Ráno odjezd do krasové jeskyně ŠKOCJANSKE JAME (zapsané na světové dědictví UNESCO), kde vytvořila řeka Reka obrovský jeskynní kaňon, jehož stěny padají téměř 100m do hloubky. Dále prohlídka národního hřebčína v LIPICI s krásnými, inteligentními, bílými koňmi. Odpoledne navštívíme významný přístav KOPER , kde je příkladně zrestaurován středověký střed města a úzké uličky, staré domy i paláce jsou svázány svou minulostí s Benátkami.
5. den: Výlet do Itálie. Návštěva města TERST, jednoho z nejvýznamnějších měst rakouské monarchie s řadou krásných paláců včetně radnice. Zámek MIRAMARE s překrásným parkem. Zámek je spojen zejména s osobou rakouského arcivévody a mexického císaře Maxmiliána. Kdo by nechtěl vyrazit na výlet, může strávit den pobytem v Portoroži u moře nebo koupáním v bazénech mořského parku Termaris.
6. den: Dopoledne pěší výlet na vyhlídku na historické saliny SEČOVLJE (chráněná přírodní památka), kde se rozprostírá obrovská laguna protkaná zdmi a kde uvidíte vyhlídky na historické saliny. Prostřednictvím kanálů se zde dopravuje mořská voda do solných nádrží. Na POLOOSTROVĚ SEČA se také nachází galerie pod širým nebem – park Forma Viva s plastikami moderních umělců. Cestou zpět procházka přes letovisko PORTOROŽ . Odpoledne volno ke koupání.
7. den: Návštěva jedinečné POSTOJENSKÉ JESKYNĚ , která je druhou největší zpřístupněnou jeskyní v Evropě (oslnivá krápníková výzdoba, v rámci prohlídky jízda podzemním vláčkem). PREDJAMSKI GRAD - hrad vyrůstající ze skalního masivu, který využívá i jeskynního systému. Prohlídka malebného centra metropole LUBLAŇ, kterému dominuje hrad a kterému vtiskl secesní tvář významný architekt Jože Plečnik. Odjezd do ČR.
8. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelovém resortu (2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 5x polopenze
  • vstup do mořského parku Termaris (neomezený vstup do vnitřních bazénů v rámci otevírací doby)
  • většina pokojů je s terasou (může být malá) nebo s balkonem (pokoje s balkonem CK negarantuje)
  • (přání týkající se ubytování, např. pokoje vedle sebe, oddělené postele apod., je nutno uvést hned při přihlášení a na přihlášku. Na místě po příjezdu již nelze ubytování měnit, vše připravují na hotelu předem).

Cena neobsahuje

  • Cena nezahrnuje pobytovou taxu - cca 13,5 €/os. (platí se na místě, vybere průvodce)
  • Pro vstup do Postojné a Predjamského hradu je nutná závazná rezervace předem, platba na místě v Eurech. Nutno uvést, zda se jedná o dospělou osobu, studenta do 25 let nebo dítě do 15 let včetně.
  • Vstup do soutěsky Vintgar (cca 2 km chůze, jednosměrný průchod) - nutnost závazně rezervovat předem při přihlášení, platba na místě v Eurech.

Slevy

  • sleva pro 3.osobu (od 15 let výše) na přistýlce - pouze pro společně přihlášené trojice (sleva: -1000 Kč)
  • sleva pro dítě (7-14,99 let) na přistýlce se dvěma dospělými osobami (sleva: -1500 Kč)

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj - omezený počet (příplatek: 2800 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů