Srdce Dolomit III - Mt. Civetta, Pala di San Martino

Další zájezd doplňující sérii úspěšných zájezdů do oblasti Dolomit, do hor bizardních tvarů, malebných údolí a pastvin, nad kterými vyčnívají štíty těchto rozeklaných hor.

  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
331-01 22.6. - 29.6.2024 12 690 Kč 12 390 Kč Odjezd též z Plzně. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Příjezd do údolí VAL CANALE pod severní stěnu skupiny PALE DI SAN MARTINO. Výlet z údolí VALLE DI VALLES pod vrcholem M. PRADAZZO cestou „Alta via dei Pastori“ k chatě RIF. BOTTARI COSTAZZA a sestup do střediska Molino.
3. den: Sedlo SAN PELLEGRINO. Výjezd lanovkou do výšky 2 170 m n.m. k RIF. PARADISO. Výlet pod hradbu vrcholků, které se táhnou od nejvyšší hory Dolomit Marmolady. Sedlo PASSO LE SELLE, chata Vagabundehütte těsně pod vrcholky dosahující výše přes 2 700 m n.m. Pěkné výhledy přes údolí Valle di S.Pellegrino na protější horské masivy a přilehlé horské velikány.
4. den: Horské středisko SAN MARTINO DI CASTROZZA , které je malebně zasazeno pod ohromnou horskou skupinou Pale di San Martino. Výjezd lanovkou do výšky 2 572 m n.m. pod vrchol Rosetta 2 743 m n.m. Chata RIF. ROSETTA a dále přes sedlo Rosetta fascinující vysokohorskou krajinou a tzv. pohádkovou krajinou Altipiano odkud se otvírají úžasné výhledy na severní třítisícovky skupiny Pala. Tato cesta nabízí scenérie z nejkrásnějších skalních prostor tohoto masivu. Sedlo PRADIDALI 2 658 m n. m. Možnost sestupu k jezeru PRADIDALI 2 278 m n.m. a stejnojmenné chatě. Cesta zpět k chatě Rosetta a lanovce.
5. den: Horské městečko ALLEGHE ležící na břehu stejnojmenného jezera. Lanovkou na plošinu PIAN DI PEZZE. Výlet pod vrchol M. Civetta 3 220 m n.m. Cestou přes sedlo FORCELLA 1 816 m n.m. odkud se naskýtá fascinující pohled na mohutný skalní masiv M. Pelmo 3 168 m n.m. Dále k chatě RIF. COLDAI a sedlu Coldai. Za ním cesta pokračuje podél jezera LAGO COLDAI na malé sedlo NEGRO 2 248 m n.m. kde se již nacházíme pod stěnou velikánu Civetta. Cesta zpět lanovce, kde opět můžeme obdivovat masiv M. Pelmo po pravé straně a vrchol M. Coldai po levé.
6. den: Výlet do přírodního cirku pod vrcholy M. MULAZ a CIMA DI VAL GRANDE. Procházka nádherným „ukázkovým“ dolomitským údolím, kterým protéká zurčící potok a kde se nad zelenými pastvinami s kravičkami tyčí mohutné štíty hor. Cesta k chatě M. VENEGIOTA se dá prodloužit o výstup na FORCELLA DI VENEGIA.
7. den: Výlet do oblasti masivu M. PELMO 3 168 m n.m. M. Pelmo působí jako monumentální gigant tyčící se nad krajinou. Jeho šedobílé stěny působivě vyrůstají nad řídkými lesy a loukami. Naše cesta vede k chatě RIF. VENEZIA jižní cestou ze sedla Staulanza. Cestou se nám naskýtá úchvatný pohled do skalní štěrbiny, která se rozevírá mezi Pelmettem a Pelmem. Cestou je krátká odbočka do místa, kde byly objeveny otisky dinosauřích nohou. Odjezd do Čech.
8. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v penzionu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj u tohoto zájezdu nelze zajistit

Nejoblíbenější destinace

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů