Středověká Umbrie, Toskánsko - Chianti a italská Adriatická riviéra

Zájezd nás zavede do oblasti, kde se prolíná historie v podobě unikátních památek s malebnou kopcovitou krajinou, která utváří ráz této jedinečné oblasti Itálie. Navštívíme historické skvosty často zařazené do seznamu UNESCO, např. Assisi ale i další půvabná městečka s úžasnou atmosférou. Poznávání kulturních zajímavostí proložíme koupáním na italské Adriatické riviéře.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
106-01 5.9. - 13.9.2024 15 990 Kč 15 390 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v podvečerních hodinách.
2. den: AREZZO – starobylý střed s mnoha krásnými starými paláci, monumentálními kostely a krásným hlavním náměstím, trochu připomínajícím hlavní náměstí v Sieně. Zastávka v městečku CORTONA – město založené Etrusky se zajímavým bludištěm starých uliček a středověkých domů. Ubytování v oblasti Chianciano Terme.
3. den: Den věnovaný návštěvě proslulých vinařských oblastí Toskánska Val d´Orcia a Chianti. Zastávka ve městečku MONTEPULCIANO s výhledem na Toskánsko a nedaleké umbrijské vrcholky. Průjezd malebnou krajinou VAL D´ORCIA, která se stala častým námětem malířů a fotografů. Prohlídka městečka MONTALCINO s hradem ze 14. st. a zajímavým středem městečka plným krámků s věhlasným vínem Brunello di Montalcino. Odpoledne průjezd krajem vinohradů a olivových hájů druhé vinařské oblasti – proslulého CHIANTI.
4. den: Přejezd kolem jezera LAGO TRASIMENO. PERUGIA – město s nádhernou atmosférou starého centra zpřítomňující etruskou, řeckou i středověkou minulost, nádherné středověké paláce a kostely. ASSISI (UNESCO), světově proslulé město, kde se narodil sv. František a krátce po jeho smrti zde byla vybudována dvojitá bazilika nad jeho hrobem. Baziliku zdobili freskami největší umělci své doby Giotto a Lorenzetti. Přejezd přes Apeniny na ubytování u moře v oblasti Adriatické riviéry.
5. den: Pobyt u moře. Odpoledne výlet do ministátečku SAN MARINO, který je působivě umístěn na vysokém kopci Monte Titano. Zaujmou vás romantické uličky i pěkné výhledy do širokého okolí.
6. den: Návštěva SAN LEO – městečko s pěknou polohou na kopci, nad kterým se tyčí impozantní hrad. V městečku zaujmou dlážděné uličky, farní kostel z 9. století i románská katedrála. URBINO – město považované za utajený skvost Itálie, protože nádhera jeho ulic i vznešených vévodských paláců převyšuje jiná turisty navštěvovanější místa. Odpoledne koupání.
7. den: Pobyt u moře. Pro neposedné fakultativní výlet - GUBBIO – město prostoupené středověkou atmosférou se nachází na svazích hory Monte Ingino. Krásu křivolakých uliček a domů s terakotovými taškami právě umocňují Apeniny. Dóm ze 13. stol., středověká Via dei Consoli, Fontana dei Matti (Fontána bláznů). Návštěva obří jeskyně FRASSASI, do které by se vešel Milánský dóm.
8. den: Dopoledne poslední koupání v moři a odjezd z hotelu. Cestou domů návštěva v dobách římských a byzantských významného města RAVENNA (UNESCO) – důležité přístavní město s řadou významných historických památek, zejména ho proslavily krásné církevní mozaiky v antickém i byzantském slohu.
9. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x polopenze

Cena neobsahuje

  • pobytovou taxu - splatná na místě cca 2 Eur/os./noc

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • fakultativní výlet 7. den (příplatek: 290 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)

Nejoblíbenější destinace

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů