Třpytivé stříbrné Dolomity - bez nočních přejezdů

Hory nádherného pohoří Dolomity hrají ve svítícím slunci všemi barvami. Jednou z nich je také stříbrná. Proč jsou Dolomity stříbrné? Asi hlavně proto, že jsou vápencového původu, ale mnohem romantičtější je pověst o měsíční princezně, které skřítkové rozprostřeli měsíční svit po původně tmavých horách, aby princezna mohla zde žít se svým pozemským princem a nestýskalo se jí po Měsíci. Vydejte se i Vy poznat neskonalou magickou krásu tohoto úchvatného pohoří, kam se každý turista i fotograf velice rád vrací.

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
332-01 15.7. - 20.7.2024 12 990 Kč Odjezd též z Příbrami, Písku, ČB. náhradník »
vyprodáno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Příjezd do Dolomit .
2. den: Výlet do oblasti PASSO DI TRE CROCI. Možnost výjezdu lanovkou do pohoří GRUPPO DEL CRISTALLO s fascinujícími pohledy na CORTINU D´AMPEZZO a rozeklané horské skupiny, které toto středisko obklopují. Výlet na RIF. SON FORCA a přes stejnojmenné sedlo do údolí VAL GRANDE vedoucí nitrem masivu Cristallo. Podél říčky Rio Bosco k chatě OSPITALE.
3. den: Městečko SEXTEN ležící v malebné krajině pod velikány Sextenerských Dolomit. Lanovkou k chatě HELM (2 041 m n.m.) a odtud okružní cestou přes chatu RIF. GALLO CEDRONE na vrchol M. ELMO (2 433 m n.m.). Panoramatické rozhledy na Sextenerské Dolomity. Po vyhlídkové vrcholové cestě k chatě SILLIANER HÜTTE (2 447 m n.m.). Zpět lanovkou. Prohlídka SEXTENU . Cestou zpět zastávka u románské katedrály v městečku INNICHEN.
4. den: Lanovkou z údolí VAL AURIRA k MICHLREISERALM. Výstup na vrchol SPEIKBODEN (2 517 m n.m.). Panoramatické výhledy na hřeben Zillertalských Alp, tvořící hranici Itálie a Rakouska a na hřebeny hor do vnitrozemí Itálie. Možnost lehčí varianty panoramatickou cestou kolem jezírka SPEIKBODEN na MITTERBERGEN. Cestou výhledy na městečko Sand in Taufers a protilehlé vrcholy. Obě varianty sestoupí do městečka Selva dei Molini (Mühlwald).
5. den: Výjezd mýtnou silnicí od jezera MISURINA k chatě RIF.AURONZO. Cesta pod majestátní skalní útvar DREI ZINNEN k chtě RIF. LOCATELLI. Pokračování touto úchvatnou krajinou na sedlo PASSO FISCALINO a podél jezírek LAGO GÉNGIA a LAGO DI LAVAREDO k chatě RIF. LAVAREDO a zpět k chatě Rif. Auronzo. Cestu lze zkrátit od Drei Zinnen stejnou cestou zpět.
6. den: Pohádkové jezero PRAGSER WILDSEE , které se rozkládá v romantické dolině, kde nad tyrkysovou hladinu vystupují skalní štíty okolních hor např. vrchol GR. APOSTOLO (1 995 m n.m.). Nádherný pěší výlet cestou podél jezera a dále do doliny GRÜNWALDTAL s potokem Finster na Grünwald Alm, který leží na malebné mýtině v centru údolí. Po poledni odjezd do Čech. Příjezd do Čech v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x nocleh v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi (snídaně bufet, večeře jednotné servírované + salátový bufet)

Cena neobsahuje

  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 2,1 € / os. / den

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)

Nejoblíbenější destinace

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů