Vídeň, dřívější císařská metropole a stále centrum kultury plné života, se zámky Habsburků a paláci vznešených rodů, ale i moderními budovami, s řadou významných muzeí a krásnými zahradami a parky. Vydejte se po stopách slavného rodu Habsburků. Poznejte kouzlo starého mocnářství, vídeňského valčíku a secesních kaváren i tvář moderního velkoměsta.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Krátkodobé poznávací zájezdy

Hotel ve Vídni.

Program zájezdu

1. den: Odjezd časně ráno z Prahy, a po trase dle dohody, přejezd. VÍDEŇ , chrám sv. Štěpána, náměstí Marie Terezie s císařovniným velkolepým pomníkem, Kunsthistoriches Museum a Přírodovědné muzeum (moderní interaktivní muzeum přírody a vědy, mj. i sbírky Františka Štěpána Lotrinského, manžela Marie Terezie), budovy postavené Františkem Josefem na Ringu, Hofburg, staleté hlavní sídlo rodu Habsburků, Muzeum Sissi s císařskými apartmány a Stříbrnou komorou (drahocenné stolní nádobí, náčiní, užitkové předměty), případně i návštěva klenotnice, poklady Habsburků vč. císařské koruny a žezla, ale také vzácné památky z pokladů císařů Svaté říše římské a sicilských králů, augustiniánský svatební kostel Habsburků, možnost oběda (třeba vídeňský řízek), barevné velikonoční trhy, anebo individuálně vídeňská muzea a galerie, Leopold Museum, muzeum moderního umění MUMOK, galerie Albertina se sbírkou Od Moneta k Picassovi, nebo Kunsthistorisches Museum a Kunstkomora s poklady ze sbírek Rudolfa II., lze navštívit aktuální výstavy umění (např. soubornou výstavu Lichtenštejnských sbírek nebo rakouské krajinomalby od Waldmüllera po Schindlera) nebo individuálně posezení v kavárně na výbornou kávu a dort sacher.
2. den: Zámek Schönbrunn , prohlídka interiérů - velký okruh, rozsáhlé zahrady, velké velikonoční trhy na nádvoří, přejezd podél Dunaje krajinou lužních lesů, barokní zámek Schloss Hof, rodinné sídlo Habsburků s nádhernými zahradami plnými barevných jarních květin v krásných ornamentech, k zámku náleží i hospodářský dvůr, kde se chovají různé staré a vzácné rasy dobytka, veselé velikonoční trhy. Návrat pozdě večer.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 1x hotel ve Vídni se snídaní
  • průvodce

Cena neobsahuje

  • pobytové taxy, bude je hotel bude vyžadovat

Fakultativně

  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 650 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 70 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů