Bosna a Hercegovina + Černá Hora - pohoří Durmitor

Připravili jsme pro Vás zcela nový krásný zájezd za poznáním zejména přírodních krás dvou turisticky rychle se rozvíjejících zemí Bosny i Hercegoviny a Černé Hory. Během pěších tras poznáte krásy divokého pohoří Durmitor s vápencovými skalními štíty a krásnými modrými jezery. V prvních dnech zájezdu poznáte podrobněji zajímavosti i historická místa Bosny i Hercegoviny včetně její metropole Sarajeva a starobylého města Mostar.

  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
343-01 1.8. - 9.8.2024 13 690 Kč 12 990 Kč Odjezd též z Brna. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v podvečerních hodinách.
2. den: Prohlídka města JAJCE – Starý hrad, Medvědí věž, chrám boha Mitry. Vodopády řeky PLIVY. Zastávka u přírodně zajímavých PLIVSKÝCH JEZER. Návštěva městečka TRAVNIK, které je jedinečně položeno na dně úzké rokle, kterou protéká řeka Lašva, a je sevřeno horami. Je zde zajímavá mešita, hodinová věž, hrad. Dojezd na ubytování do Sarajeva .
3. den: Prohlídka metropole SARAJEVO – jedná se o jedno z nejhezčích a nejpůsobivějších hlavních měst Evropy. Staré město bylo založeno tureckými dobyvateli v l. 1455 – 1463. Mezi nejzajímavější historické objekty patří bývalá radnice inspirovaná maurskými stavbami ve Španělsku, kamenný most z r. 1565, nejstarší mešita ve městě z r. 1457 a mnoho dalších. Navštívit můžete také starou (r. 1581) a novou (r. 1821) synagogu, novogotickou katedrálu nebo třeba malebný trh. VRELO BOSNE – prameny řeky Bosny jsou jedním z nejpozoruhodnějších přírodních jevů nedaleko Sarajeva, oblíbené místo romantických procházek, zlověstně bublající zřídla, která po 50 metrech již vytváří 50 metrů širokou řeku.
4. den: Brzy ráno odjezd. Kaňon řeky Neretvy. Prohlídka starobylého města MOSTAR (UNESCO) - stará část města s výrazně orientálním rázem se rozkládá při skalnatých březích Neretvy. Příjezd do Durmitoru ve večerních hodinách.
5. den: Výstup od Černého jezera přes Brojište na PLANINU SKLONIŠTĚ ke kolibě Lokvice, odkud jsou jedinečné výhledy na skupinu MEDVED s několika vrcholy přesahujícími nadm. výšku 2 200 metrů. Zdatní turisté mohou pokračovat až k jeskyni Ledova Pečina.
6. den: Odjezd do sedla a výstup k nádhernému horskému jezeru ZELENI VIR, které leží v nadm. výšce 2 028 metrů pod nejvyššími vrcholy Durmitoru, kterým dominuje nejvyšší vrchol Bobotov Kuk (2522 m). Dále cestou pod geologicky velmi zajímavou skupinou ŠARENI POSOVI.
7. den: Výjezd lanovkou pod vrchol SAVIN KUK. Cesta na vrchol, krásné vyhlídky na pohoří Durmitor, zejména oblast okolo Černého jezera a Žabljaku. Přejezd k mostu přes řeku TARU. Zde řeka vytváří opět hluboký kaňon, který je možné obdivovat z mostu a přilehlých břehů. Možnost lehké projížďky na raftu kaňonem této azurově modré řeky.
8. den: Výlet na vyhlídku ČUROVAC. Cesta podél nádherného kaňonu řeky Tary. Vyhlídky do hloubky na skalní stěny a řeku zařízlou ve dně kaňonu. Odpoledne výlet kolem Černého jezera podél Mlinskeho potoka k Zminjemu jezeru. V podvečer odjezd do ČR.
9. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování - dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím
  • 6x polopenze

Cena neobsahuje

  • pobytovou taxu

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů