Vydejte se s námi na třetí největší ostrov z Kanárských ostrovů, do svěžích borovicových lesů, nad kterými ční už jen prastaré sopečné hory. Gran Canaria patří spolu s Tenerife k největším lákadlům a je přezdívána jako „malý kontinent“. Divoké dvoutisícovky v dokonalém souladu s jedinečnou flórou, které se táhnou od silnice po trase vedoucí až do malebného městečka Fataga. Písečné pláže kam jen oko dohlédne, horské masívy i „saharské písečné duny”. Zažijte s námi výjimečnou dovolenou, která je kombinací odpočinku a opalování s poznáváním přírody a zajímavých míst!

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Podrobné poznávací okruhy

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
261-01 5.10. - 12.10.2024 28 990 Kč rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy na Gran Canaria , přílet v odpoledních hodinách, transfer na ubytování do hotelu v Playa del Inglés, letovisko se známou světlou písečnou pláží PLAYA DEL INGLÉS.
2. den: Přesuneme se do hlavního města LAS PALMAS, prohlídka historické části včetně Kolumbova muzea, procházka historickou nákupní čtvrtí a přejezd do centra LPA s parkem Doramas. Uvidíme historický hotel Santa Catalina s kouzelným areálem kanárských budov Pueblo Canario, kde se každou neděli v poledne pořádá folklorní představení tanců a zpěvů v kanárských krojích. Poté přejedeme do přístavu SANTA CATALINA, procházka po promenádě u městské pláže Las Canteras nebo návštěva nejmodernějších akvárií na světě Poema del Mar. Podle časových možností pokračujeme k vyhlídce a k největšímu kráteru ostrova CALDERA DE BANDAMA. Návrat na ubytování.
3. den: Informační schůzka s průvodcem, pobyt u moře, individuální volno, možnost koupání.
4. den: Celodenní výlet středem ostrova, navštívíme rokli FATAGA, projedeme kanárským Gran Caňonem a zastavíme na vyhlídce, kde spatříme dunovou pláž a palmové oázy. ROQUE NUBLO, vyhlídka na skálu, která je symbolem ostrova. Pokračujeme do centra ostrova CRUZ DE TEJEDA, srdce královských cest s nádhernými výhledy. Fakultativní oběd v místní restauraci. Serpentinovou silnicí se dostaneme do jednoho z nejkrásnějších měst ostrova TEROR, kultovní místo s bazilikou a balkónovými domy. Na závěr dne pokračujeme do města pramenité vody FIRGAS, která kaskádovitě protéká městem a je doprovázena nádherným souborem sevilských dlaždic.
5. den: Polodenní výlet kombinující místní autobusovou a lodní dopravu (loď+autobusy cca 16 €). Dopoledne odjezd do kouzelného přístavu “Kanárských Benátek” PUERTO MOGAN, procházka a fakultativní možnost ponoru se žlutou ponorkou. Příjemná plavba lodním taxi podél západního pobřeží do turistického letoviska PUERTO RICO, odkud se přesuneme linkovým busem na jih ostrova k historickému majáku v MASPALOMAS. Procházka po promenádě kolem dun až k jezírku v chráněné rezervaci. Individuální volno, možnost posezení v hospůdkách. Návrat do hotelu možný autobusem nebo pěší procházkou po dunách (cca 6,5 km podél pobřeží).
6. - 7. den: Pobyt u moře, individuální volno, možnost koupání na plážích PLAYA EL VERIL, zlatohnědá pláž, která je lemována kolonádou nebo na pláži PLAYA DEL INGLÉS, která se pozvolně mění v pláž Maspalomas a táhne se v délce dlouhých šesti kilometrů, 6 km zlatých písečných dun. Dle aktuální nabídky možnost fakult. výletů (pozorování delfínů, výlet do vavřínových lesů).
8. den: Snídaně, individuální volno, transfer na letiště a odlet do ČR.

Cena obsahuje

  • letecká přeprava Praha - Gran Canaria - Praha
  • letištní taxy a poplatky
  • transfer z / na hotel
  • doprava klim. autobusem na program 2. a 4. den
  • 7x ubytování v hotelu (2lůžk. pokoje s přísl.)
  • 7x polopenzi
  • průvodce

Cena neobsahuje

  • vstupné, fakultativní výlety

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 5200 Kč)
  • pokoj s výhledem na mořskou stranu - na ověření v CK, příplatek je účtován na osobu (příplatek: 2400 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů