Toskánsko, Cinque Terre - ubytování v hotelu

Podrobný poznávací zájezd do Itálie, do jedné z jejích nejkrásnějších částí - kopcovitého Toskánska, je doslova nabitý starobylými stavbami. Florencie je renesanční perlou a metropolí Toskánska s monumentálním dómem a vysokou štíhlou kampanilou. Oproti tomu Siena je městem gotickým s četnými velkými kostely. Voltera je městem, kde se zpracovává alabastr a do tváře města se podepsali již staří Etruskové. Procházka nádhernou pobřežní oblastí Cinque Terre, kolem terasovitě uspořádaných kopců porostlých vinicemi a malebných historických městeček bude jistě krásným začátkem našeho putování.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
109-01 2.6. - 9.6.2024 15 990 Kč Nástup též Plzeň. náhradník »
vyprodáno
109-02 7.9. - 14.9.2024 15 990 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den: Celodenní výlet do oblasti malebných romantických „orlích“ vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO) – tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Autobusem přijedeme do obce LEVANTO , odtud možnost vláčkem (kdo by nechtěl na pěší turistiku, může zůstat v Levantu – pěkné městečko a písčitá pláž) do obce MONTEROSSO a dále některý z úseků nádherné pěší trasy Cinque Terre – krásné výhledy na romantická městečka u moře, skalnaté pobřeží, romantické zátoky. Večer dojezd na ubytování.
3. den: LUCCA – elegantní podmanivé město, obklopené hradbami, nabízí ve svém středu atraktivní směs náměstí, malých kostelů, muzeí, galerií a dlážděných uliček. PISA (UNESCO) - prohlídka slavného Piazza dei Miracoli – Šikmá věž, Baptisterium, Dóm atd.
4. den: SIENA (historické centrum Sieny je pod patronací UNESCO) - město, jehož kostely a paláce vytvářejí působivý architektonický komplex, náměstí Piazza del Campo ve tvaru půlměsíce je obklopeno 16 paláci, gotický dóm. SAN GIMIGNANO (UNESCO) - jedno z nejatraktivnějších míst Toskánska , jeho hradby a historické rodové věže dokreslují malebný obraz středověkého města. VOLTERRA - město alabastru, které dosáhlo svého největšího rozkvětu za Etrusků. Krásné městské brány, impozantní středověké paláce, gotická katedrála ze 13. stol., římské divadlo.
5. den: Pobyt u moře.
6. den: ELBA - přírodně zajímavý ostrov proslavený pobytem Napoleona, jeden z nejmalebnějších ostrovů Středozemního moře s velmi členitým pobřežím: výlet do PORTOFERRAIA - Napoleonova vila, Medicejská pevnost, možnost koupání (lodě se platí na místě).
7. den: FLORENCIE (historické centrum je pod patronací UNESCO) – perla Toskánska s monumentálními stavbami florentské renesance – Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova Campanila, Baptisterium, hrobka Medicejských, Ponte Vecchio přes řeku Arno, kostel Santa Croce s hrobkou Michelangela. Noční přejezd.
8. den: Příjezd v odpoledních hodinách.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu typu Fortuna (tzn. že konkrétní hotel nám italský partner sdělí cca týden předem)(dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenze

Cena neobsahuje

  • pobytovou taxu - splatná na místě cca 2 Eur/os./noc
  • vstupy, místní dopravu do centra Florencie a místní průvodce ve Florencii a Sieně.

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3500 Kč)

Nejoblíbenější destinace

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů