Libanon je ideální turistickou destinací, která na relativně malém prostoru nabízí nepřeberné množství zajímavých míst, národních kuchyní a kulturních památek. Libanon nabízí významné archeologické lokality, labyrinty orientálních súků (tržišť), nádherné horské scenérie i možnosti pěší turistiky v údolí Qadisha se starobylými křesťanskými památkami.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy.
2. den: Přílet do Bejrútu . Dle času příletu prohlídka hlavního města Libanonu BEJRÚTU : okružní projížďka, procházka po Corniche (Nábřeží) až k Holubím skalám (přírodní skalní oblouk), monumentální mešita Muhammada al-Amína v moderním centru města, která připomíná Modrou mešitu v Istanbulu, náměstí Mučedníků a nedaleko něj mešita al-Omarí, postavená původně křižáky jako kostel sv. Jana Křtitele, hlavní bejrútský maronitský kostel katedrála sv. Jiří, aj.
3. den: Dopoledne návštěva krápníkové jeskyně JEITA s jedněmi z nejpůsobivějších stalaktitů a stalagmitů na světě. Dále pro zájemce jízda velmi strmou lanovkou z DŽUNÍJE na posvátný vrchol HARÍSA se sochou Panny Marie Libanonské a kostely a katedrálami různých církví. Krásný výhled na libanonské pobřeží. Zříceniny starověkého BYBLU (UNESCO) se 7000 let dlouhou historií, nejstarší osídlené město světa, malebný starý přístav, křižácký hrad, starověké památky, súk.
4. den: SIDÓN – kdysi výstavné fénické město, hrad sv. Ludvíka a mořský hrad, Velká mešita, Khan al-Frandž, mešita Báb as-Saráj, labyrint historických súků, Muzeum mýdla. TYROS (UNESCO) – Archeologická lokalita Al-Míná (římské a byzantské stavby), křižácká katedrála, archeologická lokalita al-Bas (nekropole, brána, akvadukt a největší římský hippodrom na světě), zajímavé osmanské súky. EŠMÚNŮV CHRÁM – fénický chrámový komplex ze 7.stol.př.n.l. s dalšími památkami.
5. den: BAALBEK (UNESCO) – ve starověku Heliopolis - Město slunce, nejkrásnější antické památky v Libanonu, nejvýznamnější římská lokalita na Blízkém východě, rozlehlý chrámový komplex, největší kamenné bloky, jaké kdy byly na stavbu použity. Možnost obědu v ZAHLE – římsko-katolické městečko, známé jako gastronomické centrum Libanonu. Údolí Biká s nejstarším a nejznámějším libanonským vinařstvím KSARA a působivými ruinami ANJARU – jediného dochovaného umajjovského města na Blízkém východě.
6. den: Cesta do oblasti pohoří CHOUF. Unikátní palácový komplex BEITEDDINE PALACE, který dal vystavět emír Bašír na začátku 19. století, krásné arkády, fontány, fasády, stropy z cedrového dřeva. Dále prohlídka bývalého hlavního města Libanonu DEIR AL QAMAR, které si zachovává starý feudální ráz. BAROUK – vesnička ve výšce 2221 m n. m. v Chouf district. Zde je největší přírodní rezervace v Libanonu AL SHOUF CEDAR NATURE RESERVE.
7. den: Městečko BŠARRÉ – rodiště básníka Džibrána, jeskyně Panny Marie Lurdské, Fénická hrobka. Procházka v CEDARS FOREST, každý, kdo navštíví Libanon obdivuje jejich národní strom, který se objevuje na všech symbolech země. Nádherné údolí QADISHA (UNESCO) – údolí schované hluboko pod horami, jeskyně a do skály vytesané kláštery.
8. den: Dokončení prohlídky BEJRÚTU . Večeře v místní restauraci. Pozdě večer transfer na letiště. Odlet.
9. den: Přílet do Prahy.

Cena obsahuje

  • letecká přeprava Praha – Bejrút– Praha vč. tax
  • transfery minibusem nebo autobusem
  • 6x ubytování v hotelích
  • 6x snídani a 7x večeři
  • průvodce

Cena neobsahuje

  • vstupy
  • bakšišné

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna do 40 000 Kč (příplatek: 650 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3900 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů