Další výlet do pohádkového kraje pohoří Dolomit, kde Vás uchvátí výhledy na horské louky a pastviny, nad kterými se tyčí rozeklané skalní věže horských masivů. Dolomity září všemi barvami podle toho, jak je ozáří slunce – mohou být oranžové ale i sněhově bílé, ostrý kontrast mezi zelenými pastvinami a skalními štíty také vybízí k neustálému fotografování.

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

s bazénem

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
308-01 3.8. - 10.8.2024 13 990 Kč Odjezd též z Plzně. náhradník »
vyprodáno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Výlet do vyhlášeného údolí VAL GARDENA na pěší túru, kde se při použití lanovky naskytnou krásné výhledy i bez větší fyzické námahy. Výjezd lanovkou z horského střediska ST. ULRICH až do výšky 2123 m, odkud cesta vede přes rozkvetlé louky a pastviny s výhledy na Sellu, Marmoladu k chatě AUSSER-RASCHÖTZER. Výstup na AUSSERRACHÖTZ (2281 m), ze kterého se naskýtá neopakovatelné panorama na západní Dolomity , Brentu, Adamello , Presanellu i Ortler. Túru je možné si prodloužit putováním k chatě BROGLESHÜTTE.
3. den: Výlet do oblasti SEISER ALM (ALPE DI SIUSI), kde skalnaté štíty hor přímo vystupují ze zelených pastvin. Výlet ze střediska COMPATSCH (kam se vyjede busem či lanovkou ze Seisu) k tajuplné hoře SCHLERN (SCILIAR), která vévodí obrovskou skalní masou údolí EISACKTAL. Výlet krásnou přírodou na chatu SCHLERNHAUS, odkud se naskýtají nádherné výhledy na skalní štíty skupiny ROSENGARTEN. Nejzdatnější mohou vystoupit na vrcholek PETZ.
4. den: Výlet do krásné turistické oblasti, dostupné lanovkou ze ST, ANDRÄ. Cesta k horské chatě PLOSEHÜTE , dále pohodlnou cestou na vrcholy GR. PFANNSPITZE (2545 m) a GR. GABLER (2576 m). Cestou a zejména z vyhlídkových vrcholů se otevírají nádherné výhledy na ledovce centrálních Alp na severu a na část Dolomit na jihu. Dále cesta přes ROSSALM zpět k lanovce.
5. den: Výlet do nejjižnějšího výběžku SARNTALSKÝCH ALP na tzv. vyhlídkový balkón na Dolomity . Oblíbené výletní místo obyvatel Bolzana . Výlet lanovkou a horským vláčkem do obce Klobenstein (Collalbo). Cesta přes zajímavé vyhlídky na vrcholky západních Dolomit ke světově známé atrakci, mohylám - PYRAMIDY DI TERRA (také zvané Zemní pyramidy). BOLZANO – prohlídka historického centra ležícího na soutoku řek. Ve městě najdeme pěkné měšťanské domy, náměstí a kostely. V muzeu lze shlédnout ledového muže Ötziho.
6. den: Výlet do oblasti horské skupiny GEISLERGRUPPE. Horské středisko ST. MAGDALENA. Údolí VAL DI FUNES. Výlet podél malebné řeky, dále kolen soutoku dvou říček. Pod vrcholky skupiny ODLE D´EORES, vyhlídka na rozeklané skalní vrcholky obklopující toto malebné údolí.
7. den: Výlet do národního parku NATURPARK PUEZ – GEISLER (PUEZ – ODLE). Z městečka ST. CHRISTINA je lanovkou dostupný COL RAISER ve výšce 2106 m pod třítisícovými velikány skupiny Delle Odle. Odtud výlet na vrchol SECEDA (2518 m), kde se otevírají překrásné výhledy na protilehlé vrcholky skupin Langkofel, Rosengarten i Sciliar. Večer odjezd do Čech.
8. den: Návrat do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu*** s bazénem (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenze

Cena neobsahuje

  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 2,5 € / os. / den

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (omezený počet) (příplatek: 2800 Kč)

Nejoblíbenější destinace

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů