Andorra je miniaturní knížectví ležící v kotlině obklopené Pyrenejemi. Je světově známé především svými moderními lyžařskými středisky s více než 300 km sjezdovek a výhodnými nákupy v bezcelní zóně. Tato malá země může nabídnout i výborné podmínky pro vysokohorskou turistiku uprostřed nádherné nedotčené přírody. Celá oblast je mimořádně bohatá na malebně položená horská jezera orámovaná horami. Turisticky atraktivní stezky ve vysokohorských výškách nás dovedou půvabnými zelenými údolími k temně modrým jezerům, jimž dominují ostré vrcholky hor. Hluboce zaříznutými kotlinami s pastvinami s pasoucími se koňmi se vydáme podél prudkých horských říček a burácejících vodopádů po úbočích hor. Lákavé túry doplníme několika vrcholy se skvostnými panoramatickými výhledy na fantastickou přírodní scenérii ostatních hřbetů i hluboce zaříznutých údolí. Ubytování je ve ****horském hotelu ve 2lůžkových pokojích s bohatou polopenzí, vlastní koupelnou, WC, fénem, sat. TV, trezorem a balkónem.

  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

hotel s bazénem

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v dopoledních hodinách.
2. den: příjezd do ANDORRY, ubytování v hotelu, seznámení s okolím.
3. den: celodenní turistika charakteristickým a zároveň nejznámějším andorrským údolím VALL D‘INCLES k největším jezerům JUCLAR s bohatou flórou. Cestou působivé vodopády, vyhlídky na okolní horské hřebeny.
4. den: celodenní turistika - výstup na magickou horu PIC dE CASAMANYA (2 740 m) je povinností každého turisty, který přijede do Andorry. Fantastické výhledy nejen z vrcholu, ale i během výstupu na horu PIC dE CASAMANYA Možnost nenáročné okružní túry.
5. den: odpočinkový den, výlet do hlavního města ANDORRA LA VELLA . Prohlídka historického středu (úzké uličky s nízkými kamennými domy, středověké kostely Sant Esteve a Sant Andreu, sídlo parlamentu z 16. stol.), možnost výhodných nákupů, případně návštěvy světově proslulých termálních lázní Caldea. Při zpáteční cestě zastávka u poutního místa, kaple patronky Andorry, zázračné Madony z Meritxellu
6. den: celodenní turistika, fascinující okružní cesta okolo ledovcových jezer v údolí PESSONS do impozantní kotliny orámované horami dosahujícími výšky okolo 2 800 m. Možnost prodloužení trasy s výstupem na COLLADA DELA PESSONS (2 792 m).
7. den: celodenní okružní turistika v přírodním parku COMAPEDROSA okolo polozapomenutých farem, v obou směrech nádherné vyhlídky na nejvyšší pohoří Andorry COMA PEDROSA.
8. den: turistika mezi vrcholky hor a jezery TRISTAINA. Kotlina s bohatou faunou i flórou, s nejvyšším vrcholem PIC DE TRISTAINA (2 882 m) s možností prodloužení o výstup na jeden z nejbližších vrcholů.
9. den: ráno odjezd obou skupin z hotelu. Přejezd do Francie, povinná přestávka v SÉTE, městě přezdívaném Benátky Languedocu. Možnost koupání na písečné pláži, procházka podél kanálů, návštěva starého rybářského přístavu nebo vyhlídka z Mont Saint Clair. Večer pokračování v cestě Francií a Německem.
10. den: Příjezd do ČR.

Cena obsahuje

  • letenka vč. let. tax a poplatků
  • transfery z/na letiště
  • 7x nocleh ve ****hotelu s polopenzí
  • voda a víno k večeři
  • welcome drink (sangría)
  • vedoucí zájezdu

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 40 000 Kč (příplatek: 480 Kč)
  • 1/1 pokoj (POVINNÝ) (příplatek: 4900 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů