Příjemný letecký pobytový zájezd s výlety s ubytováním na dvou místech v Albánii a na Korfu. Albánie je nádherná země s vysokými horami a tyrkysovým mořem a s nepřehlédnutelnou řadou památek, z nichž některé jsou zapsané na seznam UNESCO. Jestli je Korfu nejkrásnějším ostrovem Řecká záleží na subjektivních pocitech každého návštěvníka. Objektivně je ale ostrovem nejzelenějším, což mu dává v kontrastu se zelenomodrým mořem neodolatelný půvab.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
149-01 23.9. - 1.10.2024 27 990 Kč 26 990 Kč rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy na Korfu. Dle času letu přejezd trajektem do Albánie (může být 2.den programu v případě pozdního příletu na Korfu). Ubytování.
2. den: Celodenní výlet do starobylého města GJIROKASTRA (UNESCO), rodiště bývalého diktátora Albánie, Envera Hoxhy, návštěva citadely s hodinovou věží, etnografického muzea, starého bazaru, či nádherné otomanské architektury okolních čtvrtí. Cestou zastávka u přírodní rezervace „MODRÉ OKO“, kde se podíváme na vyvěračku křišťálové (pitné) vody z jeskyní, které přesahuji hloubku 72 m.
3. den: Největší archeologický areál v Albánii – BUTRINT (UNESCO) . Procházka mezi zachovalými antickými objekty a nově vybudovaným špičkovým muzeem. Jedno z nejhezčích míst Albánské riviéry – KSAMIL – výhledy na zátoku, odpolední káva, drink, případně koupání na placených plážích.
4. den: Trajekt zpět na Korfu, ubytování, pobyt u moře - dle času trajektu může být koupání ještě v Albánii a trajekt až v odpoledních hodinách.
5. den: Celodenní výlet: romantický ACHILLION - zámeček císařovny Sissi, prohlídka zahrad. Přejezd na poloostrov KANÓNI s výhledem na Myší ostrov (Pontikonisi), klášter Vlacherna a přistávací dráhu korfského letiště umístěnou přímo u moře. Cestou do hlavního města Kerkyra zastávka u vykopávek starověkého města Korfu a římských lázní, procházka parkem MON REPOS. KERKYRA (UNESCO) - hlavní město ostrova s pevnostmi, byzantskými kostely a mnoha dalšími památkami. Procházka centrem městem okolo hlavních památek (Stará pevnost, Palác sv. Michala a Jiří, třída Liston, kostel sv. Spyridona). Individuální volno na nákupy nebo návštěvu památek.
6. den: Pobyt u moře. Pro zájemce fakultativně: lodní výlet do městečka PARGA (významné město na řecké pevnině s benátskou pevninou) a na řecký ostrov PAXOS .
7. den: 2. výlet: Severozápadní pobřeží ostrova - městečko SIDÁRI - krásně tvarované pískovcové skály, které dotvářejí kulisu plážím, známý Kanál lásky. Severovýchodní pobřeží ostrova - oblíbené turistické městečko KASSIOPI s malým přístavem. Cesta východním pobřežím ostrova a přejezd na západní pobřeží, návštěva likérky s ochutnávkou. PALEOKASTRITSA - jeden z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších koutů ostrova. Malebná zátoka se spletitými poloostrovy v tyrkysovém moři. Vyhlídka BELLA VISTA považovaná za nejkrásnější na Korfu.Vyhlídka na ANGELÓKASTRO - zříceniny byzantské pevnosti na vysokém skalisku vypínajícím se nad pobřežím, Nádherný výhled a subtropická vegetace dávají místu magický nádech.
8. den: Pobyt u moře.
9. den: Odlet z Korfu do Prahy.

Cena obsahuje

  • letecká přeprava včetně všech tax
  • doprava autobusem dle programu
  • průvodce
  • 8x nocleh v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 7-8x polopenze (dle času letu)

Cena neobsahuje

  • V závislosti na změně letového řádu může být zájezd prodloužen o jeden den. V takovém případě bude rozšířen počet ubytování se snídaní a účtován bude povinný příplatek 650 Kč / os.

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 725 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 3500 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů