Kulturní a přírodní krásy Černé Hory s návštěvou Albánie

Černá Hora, malá svou rozlohou, patří rozmanitostí svého území zcela jistě mezi nejzajímavější země Evropy. Černá Hora, to jsou horké pláže přímořských oblastí na jihu, které střídají zalesněné kopce a strmé skalní svahy na severu. V Černé hoře nechybí hluboké kaňony, rokliny, zurčící potůčky ani horská jezera. Do takto uspořádané krajiny Černé Hory jsou velice citlivě zasazeny venkovské kostely, kláštery a jiná černohorská architektura.

  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
291-01 28.9. - 5.10.2024 12 290 Kč 11 990 Kč Nástup též Hradec Králové, Pardubice, Brno. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR.
2. den: Ráno příjezd do Černé Hory. Odpoledne u moře, ubytování.
3. den: Brzy ráno odjezd do NP LOVČEN, jehož strmé vápencové svahy spadají do Boky Kotorské a k černohorskému pobřeží. Výstup k symbolu černohorské nezávislosti – NJEGOŠOVU MAUZOLEU, odkud se naskýtá nádherný výhled. Návštěva prvního hlavního města CETINJE (Cetinjský klášter, Etnografické muzeum aj.), které leží na krasové náhorní plošině. SKADARSKÉ JEZERO – nejkrásnější balkánské jezero, domov mnoha vzácných ryb i ptáků.
4. den: Výlet do BOKY KOTORSKÉ , jedno z nejkrásnějších míst na pobřeží, záliv podobající se skandinávským fjordům zařezávající se do strmých svahů pohoří Orjen a Lovčen. Prohlídka historického města KOTOR – nejzachovalejší středověké město v Černé Hoře, které je zapsáno do Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Prohlídka centra městečka BUDVA – starobylé město se spletí úzkých a křivolakých uliček, průchodů a malých náměstí. Odpoledne koupání na pláči v BEČIČI , která získala „modrou vlajku“ pro čistotu svého moře. Zastávka u perly Jaderského moře – poloostrova SV. STEFAN .
5. den: Výlet do „zapomenuté“ země Evropy ALBÁNIE. Návštěva města SHKODRA. Večer návštěva „města duchů“ STARI BAR.
6. den: Odjezd do vnitrozemí Černé Hory. Návštěva kláštera MORAČA, jedné z nejdůležitějších středověkých památek země. Krátká túra v NP BIOGRADSKÁ GORA kolem stejnojmenného jezera, kde okolní hluboký prales přispívá k tajuplnosti místa. Poté průjezd divokým vnitrozemím (vysoké hory, kaňony) do Durmitoru. Vrcholem cesty je průjezd KAŇONEM ŘEKY TARA, který je nejhlubším v Evropě. Strmé skály kaňonu se zde vypínají nad modrozelenou vodou řeky Tary.
7. den: Pobyt v NP Durmitor (UNESCO). ŽABLJAK - horské středisko. NP DURMITOR – vysokohorské krasové vápencové pohoří, které patří k nejzajímavějším v Evropě. Procházka kolem malebného ČERNÉHO JEZERA, na jehož jižní straně se zdvíhají vysoké vrcholy. Možnost prodloužení túry až na rozmezí vrstvy jehličnatých lesů a kosodřeviny na planinu Brojiště, ze které jsou již vrcholy masivu Durmitoru jako „na dlani“. V podvečer odjezd do Čech.
8. den: Návrat do Čech v odpoledních hodinách.

Cena obsahuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování (2lůžkové pokoje)
  • 5x polopenzi

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj na vyžádání v CK ve výjimečných případech (příplatek: 3450 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů