Neapolský záliv a termální ostrov Ischia – letecky

Náš nový zájezd kombinuje nejkrásnější místa v oblasti Neapolského zálivu. Proslulé Pompeje i původce jejich zániku sopka Vesuv, romantický skalnatý ostrov Capri i nádherný zámek a zahrady Caserta. Ve druhé polovině zájezdu se přesuneme na ostrov Ischia. On i jeho nejbližší okolí skýtá vše – kopce, roviny, prameny, řeky, jezera, moře, ostrovy, poloostrovy, mysy... - tento ostrov je všeobjímající zahradou celé země, kterou velký stvořitel za místo pobytu člověku určil. Největším darem ostrova jsou slunce, pláže, krásná příroda, blízkost italské pevniny, příznivé podnebí, ale hlavně termální minerální prameny. Protože tento nádherný ostrov je velmi hornatý, hotely nebývají přímo u moře.

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Itálie (letiště - Řím nebo Lamezia Terme u Neapole).
2. den: POMPEJE (UNESCO) - unikátně dochované antické město zasypané při výbuchu Vesuvu v r. 79 n.l. VESUV - sopka s rozhledy na Neapolský záliv , výstup měsíční krajinou ke kráteru.
3. den: Trajekt na ostrov CAPRI z Neapole nebo z městečka SORRENTO , které se rozkládá na tufových útesech omývaných mořem. CAPRI - jeden z nejkrásnějších ostrovů Tyrhénského moře, možnost okružní plavby kolem ostrova, návštěva městeček Capri a Anacapri, Villy San Michele, možnost prohlídky Modré jeskyně. (Lodě se platí na místě.) Návštěva města NEAPOL (UNESCO) - královský palác, starobylé pevnosti, výhledy na Vesuv.
4. den: Klášter MONTECASSINO - nejstarší benediktýnský klášter, který byl vybombardován za 2. sv. války a následně kompletně zrekonstruován do původní podoby, honosná výzdoba, krásné výhledy do okolí. Zámek CASERTA (UNESCO) - zámek, který má nádherné zahrady s fontánami připomínajícími Versailles.
5. den: Dopoledne trajekt na OSTROV ISCHIA , odpoledne odpočinek u hotelového termálního bazénu nebo možnost pěší procházky na SORGETO, pobřeží, kde teplé prameny vybublávají přímo v moři. Prameny jsou vyhledávané pro jejich léčebné preventivní účinky.
6. den: Okruh po ostrově Ischia : ISCHIA PONTE je nejstarší částí obce Ischia s několika zajímavými kostely a monumentálním Aragonským hradem, jehož dějiny začínají již v dobách, kdy spolu soupeřili Řekové a Etruskové a první pevnost zde nechal vybudovat v r. 474 př. n. l. syrakúský tyran Hieron. Výhledy na ISCHIA PORTO - malebný přístav, kam neustále připlouvají a odplouvají rychlolodě, výletní jachty i rybářské čluny. Obec CASSAMICCIOLA TERME disponuje velkým množstvím termálních pramenů. Cassamicciola je hezké přístavní městečko s příjemnou pobřežní promenádou. Pramen Castiglione vedl k vybudování termálního parku. V této obci se léčilo mnoho slavných osobností jako např. neapolský král Ferdinand IV., pruský král Friedrich Wilhelm IV., bavorští králové Maxmilian a Ludvík I. a Garibaldi. LACCO AMENO je nejmenší obec na Ischii, ale má velmi dlouhé dějiny, sahající až do starověku. Symbolem Lacco Ameno je „Fungo“ – Hřib, větrnou a vodní erozí zformovaný tufový skalní útvar.
7. den: Výlet do městečka SANT ANGELO, které je jedním z nejkrásnějších míst na Ischii . Jsou zde pastelově natřené domy, malý přístav a v pozadí zelené kopce poloostrova Punta Sant´Angelo. Možnost koupání v nově vybudovaném TERMÁLNÍM PARKU TROPICAL, které nabízejí podobně jako Poseidonův park, velký počet termálních bazénů. Také je zde možnost plavby loďkou na nedalekou pláž.
8. den: Trajekt na pevninu a odlet do Prahy.

Cena obsahuje

  • letenku do Itálie
  • dopravu autobusem po Itálii
  • trajekt na ostrov Ischia
  • 7x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 7x polopenze
  • průvodce

Cena neobsahuje

  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 2 € / os. / den
  • V závislosti na změně letového řádu může být zájezd prodloužen o jeden den. V takovém případě bude rozšířen počet ubytování se snídaní a účtován bude povinný příplatek 650 Kč / os.

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 620 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3200 Kč)

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů