- památky i křišťálové moře Zájezd do romantické části jižní Itálie na samý „podpatek“ italské boty, kde se nachází malebná historická městečka i jedinečné pláže s bílým pískem a průzračnou bleděmodrou vodou, pro které je oblast přezdívána „Karibik Středomoří“. Náš hotel má bazén, ale neleží přímo u pláže, koupání je možné v rámci výletů.

  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autobusemdoprava: autobusem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
116-01 13.7. - 20.7.2024 19 990 Kč 19 390 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v dopoledních hodinách.
2. den: Příjezd na jih Itálie na „podpatek italské boty“ do oblasti Apulie , která bývá přezdívána „Karibik středomoří“ pro nádherné světlemodré moře a bílé pláže. OTRANTO – malebné městečko, kde středověké centrum s úzkými pitoreskními uličkami obepínají mohutné hradby. Prohlídka a koupání, odpočinek na pláži. Dále zastávka u bauxitového jezírka nedaleko Otranta, jehož okolí hýří hnědočervenými barvami. K večeru odjezd na hotel.
3. den: Výlet za krásami Apulie. Návštěva malebného bílého městečka OSTUNI, které ční na vrcholku s výhledem do okolní krajiny. Procházka historickým centrem s labyrintem uliček a romantických zákoutí, katedrálou v pozdně gotickém slohu, Biskupským palácem aj. Přejezd do vyhlášené OBLASTI „TRULLI“ - bílé domky s kamennou střechou a kruhovým půdorysem. ALBEROBELLO - romantické městečko, jehož název znamená „krásný strom“ - s více jak tisíci domky „trulli“. Prohlídka městečka LOCOROTONDO, které patří k nejzajímavějším na jihu Itálie.
4. den: Výlet na tzv. „podpatek boty“ Itálie, SALENTINSKÝ POLOOSTROV. Vyhlídková cesta na nejjižnější mys CAPO SANTA MARIA DI LÉUCA. Návštěva krásného GALLIPOLI – středověké centrum na ostrově v Jónském moři, anjouovský hrad, rybí trh, katedrála. Odpoledne koupání na „karibské pláži“ BAIA VERDE.
5. den: Přejezd do vnitrozemské provincie BASILICATA. Návštěva pozoruhodného města MATERA ležícího v zajímavé přírodní oblasti, kde strže od sebe oddělují jednotlivé kopce. Prohlídka části SASSI, kde se nachází kostely a obydlí vytesané do skály.
6. den: Město LECCE s jedinečnou barokní architekturou a množstvím zajímavých kostelů.Piazza del Duomo, katedrála bazilika Santa Croce aj. Návštěva pobřeží, kde bělostné skály ční nad průzračnou bleděmodrou vodou v místě ROCA VECCHIA a TORRE DELL ORSO. Koupání.
7. den: Ráno odjezd z hotelu, přejezd na POLOOSTROV GARGANO . Návštěvníky Gargana přitahuje panorama typických bílých útesů, které se tyčí nad nádhernými písčitými plážemi. Přímořské středisko RODI GARGANICO na pobřeží poloostrova Gargano . Možnost koupání. Večer odjezd do ČR.
8. den: Návrat do Prahy.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu**** s bazénem
  • 5x polopenze

Fakultativně

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3600 Kč)

Nejoblíbenější destinace

Odběr novinek

(nabídky last moment)

E-KATALOG

mayer katalogstahnete si náš katalog a mějte jej stále po ruce
Stáhnout

OCENĚNÍ INVIA

invia2016Získali jsme ocenění volba klientů pro rok 2015
Více informací

KATALOG DOMŮ

katalog 2Nechte si zaslat tištěný katalog přímo domů
Zaslat domů